2020. szeptember 29., kedd

KÉT FILM ARRÓL, HOGY MIÉRT LENNE SZÜKSÉG SÜRGŐS VÁLTOZÁSOKRA ABBAN, AHOGY A TERMŐFÖLDDEL BÁNUNK

JÓ BLOG
Szerző: HORVÁTH BENCE
2020.09.28.



Szinte egyszerre mutatnak be két dokumentumfilmet Magyarországon, melyek arról szólnak, hogy valami nagyon félrement a világ mezőgazdaságában, és ha komolyan gondoljuk a küzdelmet a klímaválság ellen, akkor ez lehet az egyik legfontosabb terület, ahol változtatnunk kell.

Az egyik film egy személyes – és amennyire a téma engedi – pozitív hangvételű beszámoló arról, hogy egy amerikai pár hogyan döntött a vidékre költözés és a hagyományos mezőgazdasági módszerek felkarolása mellett, míg a másik egy jóval komorabban induló, világsztárokat is felvonultató film arról, hogy mennyire nagy a baj a világ talajával, és ez közvetlenül már mindannyiunk egészségét és életét is fenyegeti, illetve arról, hogy honnan remélhetünk mégis segítséget. 

Vidéken prérifarkasok között újrakezdők

Mi visz rá egy városi élethez szokott, csak annak kereteit ismerő fiatal párt, hogy vidékre költözzenek, és saját gazdaságot indítsanak? És mi történik majd, amikor az idealista elképzeléseikkel szembejön a rögvalóság? Nagyjából erről szól A mi óriási kis farmunk, ami egy amerikai pár, John és Molly Chester vidékre költözését meséli el, és amit a Budapest International Documentary Festival szervezésében vetítenek majd magyar felirattal október elsején párhuzamosan a Toldi moziban, illetve online, távmoziként is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.