2020. szeptember 7., hétfő

MÉSZÁROS LŐRINC PÉLDÁT MUTAT A MINTASZERŰ KERESZTÉNY VÁLÁSRA (IS) - A MAGYAR EMBER PEDIG MEGKÉRDEZI: EZ A SOK PÉNZ, AMIT ELLOPTAK TŐLÜNK, NEM TETTE BOLDOGGÁ ŐKET?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.09.05.


Soha nem olvastunk még olyan pozitív hangulatot, majdhogynem életörömöt árasztó és példamutatást nyújtó hírt egy válásról, mint ahogy az MTI bejelentette Mészáros Lőrinc és felesége válását. Már az is sajátos, hogy a közszolgálati távirati iroda ad hírt egy állítólagos “üzletember” válásáról, mintha Mészáros Lőrinc és felesége házassága közügy lenne. Annál is inkább, hogy Mészáros Lőrinc rendszeresen azt mondta, amikor a sajtó a közpénz milliárdok megszerzéséről kérdezte, hogy ő nem közszereplő. De mindenki tudja azt, hogy Mészáros Lőrinc közszereplő, méghozzá az egyik legfontosabb közszereplő, a miniszterelnök strómanja és vagyonkezelője.

Az MTI történetének egyik mesterműve a hír, pedig a sok mindent megélt MTI nagy rutinnal rendelkezik a diktatúrák kiszolgálásában és a hírek tálalásában. De egy alapvetően negatív hírt, mint amilyen egy válás, különösen a családbarát keresztény Magyarországon és a miniszterelnök környezetében, csak az MTI tud megírni úgy, mintha Mészáros Lőrinc és felesége nem válna, hanem házasodna. Ízleljük ezt a remekművet. Íme: “Házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezi a bíróságnál Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla.” Mészáros Lőrinc nem válik, nem tönkrement a házassága, hanem a feleségével a házasságuk lezárását kérik, méghozzá egyezséggel, vitáról szó sincs, mintha csak egy közbeszerzési szerződést írnának alá.

Majd a hír, amely Mészáros MTI-hez eljuttatott közleményén alapul, így folytatódik: “a házasság felbontásáról szóló döntésüket közösen, együttes akarattal hozták meg. Az eljáráshoz szükséges kérdésekben vita nélkül, egymást segítve, becsülve és tisztelve állapodtak meg”. Elérzékenyülve olvassa ezeket a sorokat a családszerető keresztény magyar ember, majdnem elsírja magát a meghatódottságtól. Csak azt nem érti, hogy ha ilyen nagy az egyetértés, a kölcsönösen megnyilvánuló tisztelet, megbecsülés, egymás segítése, akkor miért válnak el? Nem elég alap ez egy jó házassághoz? Hányan élnek úgy együtt, hogy ennek a minimumával sem rendelkeznek?

A legzseniálisabb az MTI-hír utolsó mondata, amely így szól: “Az érintettek a válásuk részleteiről nem kívánnak nyilatkozni, és kérik a sajtó képviselőit magánéletük tiszteletben tartására – áll a közleményben.” Közleményt adnak ki, de nem nyilatkoznak, és a sajtót kérik a magánéletük tiszteletben tartására. De hát ők maguk tájékoztatják az MTI útján a sajtót a magánéletükről. Mi köze van bárkinek ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó nős, elvált, egyedülálló vagy élettársa van? Melyik magyar vállalkozó házas állapota tartozik a nyilvánosságra, hogy arról maga az érintett ad ki közleményt az MTI-nek, amelyben a magánélete tiszteletben tartását kéri?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.