2020. szeptember 25., péntek

MINISZTERI BIZTOSA LETT A FOCIAKADÉMIÁKNAK, SZIJJÁRTÓ IDÉN HÉTSZER HELIKOPTEREZETT

ÁTLÁTSZÓ / HETI MUTYIMONDÓ 
HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.09.25.


Mfor.hu: Bruttó 1,1 millióért kaptak miniszteri biztost a fociakadémiák


Elérkezettnek látta az időt arra Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, hogy miniszteri biztost nevezzen ki az államilag elismert sportakadémiák működésének ellenőrzésére. Ezt a pozíciót 2021. szeptemberig Sáfár Sándor tölti be havi bruttó 1,1 millió forint összegű díjazásért. Összesen 10 államilag elismert sportakadémia van az országban.



Direkt36: Dokumentumok bizonyítják, hogy Orbán apjának cégétől vették a köveket az ultradrágán épülő M4-eshez

Az Orbán család cégei általában építőanyagok beszállítóiként vesznek részt állami projektekben, ezekről pedig nem érhetők el nyilvános információk. A Direkt36 ezért közérdekű adatpert indított 6 nagy állami út- és vasútépítés részletes adataiért, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet és Dr. Szegedi Zsolt ügyvéd segítségével. Három év pereskedés után 28 kartondoboznyi, több mint százezer oldalnyi dokumentumot szereztek meg – ezek közt találtak rá arra is, hogy Orbán Viktor családjának cége részt vett az M4-es építésében.

Népszava: Hétszer reptetett minisztert a rendőrség idén – csak Szijjártó helikopterezett

„Rendőrségi szolgálati helikoptert idén a külügyminiszter vett igénybe – hét alkalommal” – ezt válaszolta a Népszava érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön, miután napokkal ezelőtt arról kérdeztük a testületet, hogy idén eddig mely tárca vezetői, hova és összesen hányszor repültek az ORFK gépeivel.

24.hu: A fideszes vezetésű Tihany 2,5 milliárd forintot kap a titokban osztott állami támogatásból

2,5 milliárd forint egyedi támogatást kap Tihany a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Tihanyi Legenda Program első ütemére – derül ki az önkormányzat oldalán található előterjesztésből. A pénzből az önkormányzat a tihanyi rév környezetében épít egy turisztikai fogadóépületet és egy parkolót, környezeti kármentesítést hajtanak végre, és rendezik a kikötő területét és a part menti erdősávot. Hogy ez pontosan mit jelent, azt a dokumentum nem részletezi.

Hvg.hu: A titkosszolgálat nem jelzett, majdnem benyomták konzulnak a gyanús ügyletekbe keveredett milliárdost

A titkosszolgálat nem talált rizikót abban, hogy a Budapesten élő milliárdos, Josh Cartu tiszteletbeli konzul akart lenni. Az állítólag Habony Árpáddal is jó kapcsolatokat ápoló Cartu tiszteletbeli konzuli kinevezését a Miniszterelnökség berkein belül is támogatták, végül mégis füstbe ment a terve. Időközben a milliárdos feje fölött összecsaptak a hullámok: tavasszal Kanadában, nemrég pedig az Egyesült Államokban indult eljárás ő és fivérei, valamint az ügyfeleiket megkárosító cégei ellen a netes csalók körében népszerű bináris kereskedés miatt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.