2020. szeptember 3., csütörtök

MOST MÉG LEHET VÁLASZTANI A FOJTOGATÓ LEVEGŐTLENSÉG, A MEGOSZTOTTSÁG ÉS A SZABADSÁG KÖZÖTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.09.03.


Jó reggelt kívánok ebben a rohadtul unalmas parlamenti demokráciában! Igen, végül is Moszkvából nézve tényleg unalmas: itt nem idegméreggel gyilkolják a rezsim ellenségeit, kárpótlásul bűzös propagandával lúgozzák a társadalom lelkét, agyát. Tíz éve megállás nélkül. Az önkényeskedés, lejáratás, bemocskolás változatos eszközarzenálját felhasználva ássák a betemethetetlen árkokat a társadalom egyik és másik fele közé. Ott is ásnak, ahol nincs is mit ásni, aztán majd egy szép napon arra ébredünk Csipkerózsika álmunkból, hogy egy irdatlan nagy összefüggő gödör tátong azon a helyen, ahol valaha egy ország volt. Már abban sem vagyok biztos, hogy jobb sorsa volt érdemes ez a bizonyos ország. Mucsi Zoltánnál jobban én se tudom kifejezni az évek óta állandósult érzésemet ezzel az egésszel kapcsolatban:

"Tényleg herótom van már a propagandától és a gerjesztett megosztottságtól".

Ahogyan a mocskos, ragacsos ideológiai rögeszméikkel megmérgezték ezt az országot, arra kultúrember nehezen találja a megfelelő szavakat, de ma megerőltetem magam, és igyekszem felülemelkedni az indulataimon. Nem annyira egyszerű, mert még az Index szétbarmolásánál is gyászosabbnak, tragikusabbnak és következésképpen felháborítóbbnak tartom azt, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel művelnek. Nem is azt, hogy mit művelnek, hanem azt, ahogyan.

Az, hogy 2020-ban egy állítólag európai országban – ahonnan a CEU takarodjon, mert Soros, ahol az MTA úgy szar, ahogy van, majd ők megmondják, hogy lesz a jó – úgy nyúlnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem jobbító szándékúnak hazudott átalakításához, hogy az alapítványi privatizáció jegyében szarba se veszik, konkrétan semmibe veszik az egyetem polgárságát, cserébe a Vidnyánszky Attila által megtestesített, nemzetikeresztény mázzal leöntött hatalmi frusztrációval felvértezve átgyalogolnak a fejükön, egészen szürreális, de biztosan egyedülálló is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.