2020. szeptember 25., péntek

ORBÁN, ÉS A BUKÁS FORGATÓKÖNYVE

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.09.25.


Vigyázat, Orbán még nem bukott meg! – hívja fel a figyelmet Horn Gábor. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint, az ellenzéknek nagyon sok feladata van még a választási győzelemig. Sokat kell dolgozni az időközi választás megnyeréséig. Ugyanis az egyesülő ellenzék már eddig is könnyebben elvehette volna a Fidesz kétharmados parlamenti többségét, ha a borsodi időközi választás előtt előválasztással a szavazókat bevonják a jelölt kiválasztásába. Továbbá ha a Jobbik politikusa nyilvánosan aláírhatott volna egy értéknyilatkozatot – amit még most is megtehetne –, amelyben korábbi antiszemita kijelentései más fénybe kerülhetnének. Horn szerint, a változáshoz mindenkinek joga van, lám, a liberálisnak induló Orbán Viktor is sokat változott, amíg illiberális, populista lett belőle.


„Orbán Viktor még nem bukott meg, a kormányfő jelen pillanatban csak ott járhat a gondolkodásban, hogy nagyon könnyen megbukhat!” Horn Gábor szerint a miniszterelnök ezért is próbálta a már bevált sémáival felrázni híveit a Magyar Nemzetben megjelent írásával. Az ellenzéket ostorozó, ideologizáló cikk annyit feltétlen jelez, hogy Orbán és környezete bizonyára elkezd összerakni egy olyan forgatókönyvet, amelyben azt vizsgálja, hogy mi történik majd, ha a Fidesz 2022-ben elveszti a választást.

A Republikon Intézet vezetője úgy véli, téved, aki azt állítja, hogy Orbán pszichopata és fasiszta. Horn fenntartja korábbi álláspontját, amely szerint, a miniszterelnök jó taktikai érzékkel rendelkező populista kalandor, aki tudja, hogy a kormány elsősorban a járvány miatt gyengült meg. Hiszen a vírus terjedéséről a Fidesz nem tehet. A járvány első hulláma idején, kevesen tudtak hatékonyan védekezni, viszont a második hullámra már sokkal jobban felkészülhettek volna. Az ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a járvánnyal még sokáig együtt kell élni, és ez nemcsak legyengítheti a Fideszt, de lassan realitássá válik a magabiztos hátország elvesztése is, ami valóban a következő választás bukását is eredményezheti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.