2020. szeptember 14., hétfő

STADIONRA NEM SAJNÁLTA A TÁMOGATÁST A KORMÁNY, DE A KOLLÉGIUM ÉPÍTÉSE LEÁLLT, MERT ELFOGYOTT A PÉNZ

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2020.09.13.


Közös megegyezéssel felbontotta a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány a FerroÉp Zrt.-vel kötött szerződést, miután kiderült: a kormány által biztosított közel 2 milliárd forint sem elég az egykori művelődési ház átépítésére. A FerroÉp a Fidesz által nemrég kinevezett kormánybiztos, Nemesi Pál tulajdona. A kollégium valódi tehetségek mindennapjait segítené.


OSB lapok az ajtó helyén, a lábazat tégla sorai jól mutatják hogyan változott az anyaghasználat Szegeden a 19. század óta: a Vörösmarty utcai egykori Bartók Béla Művelődési központot 1896-ben építették, az oldalán elhelyezett emléktábla idézi fel, hogy az épület a helyi Kereskedelmi- és Iparkamara székházaként funkcionált. A szocializmusban, 1979-ben összevonták a November 7. Művelődési Központtal.

Az épület színház felőli homlokzatán hatalmas molinó hirdeti, hogy ez a Szegedi Tudós Akadémia kollégiuma lesz, ami az “Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával valósul meg”. Az átépítésről 2018 októberében írt a Délmagyarország, akkor úgy számoltak, hogy “a kivitelezési munkák jövő őszre fejeződhetnek be, a berendezett, üzemkész épület átadása pedig 2020 tavaszán várható.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.