2020. szeptember 12., szombat

SZUPERKUPA: AZ ORVOSI KAMARA SZERINT AZ EGÉSZSÉGÜGYISEK RÉSZVÉTELE KOCKÁZATOS, A MENTŐK ÖRÜLTEK

MAGYAR HANG
Szerző: SZABÓ ZSOLT LÁSZLÓ
2020.09.12.


A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint járványügyi szempontból kiemelt kockázatú az egészségügyi dolgozók csoportba szervezése – különösen egy tömegrendezvényen. Ezért nem támogatják, hogy egészségügyi dolgozók nagy számban vegyenek részt a labdarúgó Szuperkupa döntőjén – írta lapunk érdeklődésére a MOK. A kamarát a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hét eleji bejelentése után kerestük meg. Ekkor közölték, hogy az MLSZ és az UEFA közösen úgy döntött, hogy legalább 500 egészségügyi dolgozót hívnak meg a szeptember 24-i nemzetközi mérkőzésre.

A Magyar Orvosi Kamara a szövetség gesztusát lapunknak úgy kommentálta, hogy a magyar egészségügy dolgozóit nem egy-egy ötletszerű gesztus fogja a pályán tartani, hanem a bérrendezéssel egybekötött életpályamodell és a megfelelő munkakörnyezet.

Augusztus 28-án egyébként Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa az ATV-ben „egy kicsit meredek dolognak” nevezte, hogy nézők előtt tartják meg a találkozót. Hozzátette, ha betartják a szabályokat, sikerülhet. Két nappal később Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klubnak nyilatkozott úgy, hogy lehet olyan szabályrendszert alkotni, amellyel nem következik be komoly járványügyi esemény. Ekkoriban a hivatalos adatok alapján 300 alatt volt az új fertőzöttek száma (augusztus 28-án 132; augusztus 30-án 292). Időközben kilőtt az újonnan regisztrált esetek száma, napok óta 500 felett az új fertőzöttet regisztrálnak. Pénteken és szombaton is új rekord dőlt meg: 718, majd 916 új fertőzöttet találtak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.