2020. szeptember 14., hétfő

TESZTELÉS HOLLAND MÓDRA

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Nóra
2020.09.14.


Az új koronavírus-járvány kapcsán az első pillanattól a tesztelés volt az egyik legérzékenyebb kérdés. Ki, mennyit és hogyan (ráadásul: mennyiért) tesztel? Már csak ezért is érdekes Nóra írása, aki Hollandiában esett át egy tesztelésen
.

„Még éppen csak elkezdődött az iskola, az első hetet sikeresen hátunk mögött tudhattuk, megtudtuk az újdonságokat, új szabályokat a korona miatt, amikor hirtelen beütött a krach.

Gyerkőc azzal a hírrel jött haza a suliból, hogy az egyik meester (férfi tanító) nélkül fog telni a következő két hét, ugyanis megfázásos tünetekkel otthon kell maradnia, követve a protokollt.

Másnap enyhe megfázásos tünetek jelentkeztek a lányomnál is. Mivel szabálykövető vagyok, így rögvest utánanéztem a teendőknek, beszéltem a sulival is.

Az igazgatónő azt mondta, hogy ha csak orrfolyás van, akkor azzal még nyugodtan lehet iskolába menni, így aznap még volt suli. Másnapra már komoly fejfájással, torokfájással indult a reggel, így a második hét nagyívű tervei hamar hamvába hulltak, maradt az otthoni gyermekgondozás.

A szokásos náthakezelés mellett (paracetamol, kamillatea mézzel és citrommal, orrfújás) az eddig szokásosnak vett javulás nem akart eljönni, viszont a kis vírus gyorsan leterítette a család még egészségesebbik felét is.

Amikor jómagam már második napja szenvedtem egy olyan masszív torokfájással, hogy már nyelni is alig tudtam és mellé megszűnt a szaglásom, ízérzékelésem is éreztem, hogy eljött a pillanat, hogy kiderüljön, mégis mi a csuda garázdálkodik a szervezetünkben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.