2020. szeptember 2., szerda

VIDNYÁNSZKY ZSIDÓZOTT AZ EGYENES BESZÉDBEN

HÍRKLIKK
Szerző: FSP
2020.09.02.


A politikusnak penetráns, de drámaírónak kiváló Csurka Istvánnak innia kellett ahhoz, hogy kijöjjön belőle az antiszemita. Vidnyánszky Attilának elég volt bemennie az Egyenes Beszéd című műsorba, és már gurult is belőle a gondolat. Színművészeti Egyetem kuratóriumának kinevezett, ám a z oktatók és a diákok által el nem fogadott elnöke Rónai Egonnal beszélgetve a következőket mondta: „Karsai Györgynek én nem fogom tudni soha elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlan arra, hogy befogadja, amit gondolok”.

Dermesztő mondatok jöttek elő Vidnynszky Attilából, ami pedig igazán ijesztő, vagy inkább elgondolkodtató, hogy Orbán Viktor ennek az embernek a szellemiségében képzeli el a színházművészet megújítását.

Nem Vidnyánszkynak kellene elmagyaráznia Karsai Györgynek - aki színháztörténész és a Színművészeti Egyetem oktatója – vagy bárki másnak a fenti fogalmakat. Már csak azért sem, mert ezt a szörnyű mondatot a múlt század harmincas éveinek szélsőjobbos gondolkodói is büszkén vállalhatták volna. Valójában senkinek sem kellene magyarázni másoknak a hazaszeretetről, az embernek ugyanis természetes állapota, hogy szereti a hazáját. A szülőföldjét, ahol született...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.