2020. szeptember 24., csütörtök

VÍRUS ELLEN NEHÉZ FEGYVEREKKEL HARCOLNI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2020.09.24.


Járványhelyzetben valóban az lenne a legfontosabb, hogy a kormány meghirdetett „haditervének” pontos részleteit minél előbb megismertessék a szakmával. Pusztai Erzsébet egyetért a Magyar Orvosi Kamara elnökével, Kincses Gyulával. Már csak azért is, hiszen a tervet valakinek végre kell hajtani. És, ha a kormánynak van terve a védekezésről, de azt nem mutatja be azoknak, akiknek dolguk lenne vele, akkor elképzelni sem tudja, hogy mit gondolnak arról, ki fogja végrehajtani azt, vagy hogyan. Egyébként az infektológus, egészségügyi szakértő szerint, egy ilyen tervnek már rég, még a nyáron el kellett volna készülnie, de ha már elaludt az egészségügyi kormányzat, elővehették volna a régi ANTSZ anyagai közül a H1N1 járvány idején készült, kész pandémiás tervet, csak aktualizálniuk kellett volna.


Pusztai Erzsébet úgy véli, az egészségügyi kormányzat járványügyi intézkedéseinek késlekedését mutatja az is, hogy a nyár helyett most kezdték el felmérni, hogy egy kórházban kik is a vezényelhető személyek. Az ő számára ez azt jelenti, hogy nem gondolták végig, ha újra fellángol a járvány, mit fognak csinálni. Ez az igazi probléma!

Most végeztek felmérést arról, hogy az egészségügyi intézményeknek hány vezényelhető dolgozójuk van, és egy napon belül kérték a választ, ám azt senki nem tudja az intézményekben, hogy hová akarják az embereket vezényelni. Senki nem tudja, hogy ezzel a felméréssel mit kezdenek majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.