2020. október 4., vasárnap

A 6 LEGFŐBB INDOKOM, AMIÉRT LE KELL BONTANI A KÉTHARMADOS FIDESZ-RENDSZERT

EZALÉNYEG
Szerző: ZENATAI ANDRÁS
2020.09.26.


Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.


1. Propagandává silányított közmédia

Az állami média feladata nem az, hogy a kormányzó pártok propagandáját sulykolja mindenféle kritika, korlát és gátlás nélkül. Ráadásul méregdrágán, évente legalább 100 milliárdért. Nem, az a feladata, hogy tájékoztassa az embereket anélkül a kényszer nélkül, hogy profitot kellene termelnie. Magyarországon az van, hogy a közmédia a félretájékoztatásról szól. Folyamatosan hazudnak azoknak, akiknek az adójából működnek. Megvezetik a magyarokat, tudatosan, hatalmi érdekből. A hazugság attól még nem lesz igaz, hogy sokszor elismétlik, de sokan bedőlnek neki.

2. Igazságtalan választási rendszer

Úgy lett kétharmaduk, hogy a szavazatok felét szerezték meg. Miért? Mert a Fidesz olyan választási rendszert csinált, ami annak kedvez, aki a legerősebb. Miért? Azért, mert amikor csinálták, ők voltak a legerősebbek. Sokat elárul ez róluk. A törvényeket csak eszköznek tekintik ahhoz, hogy minél nagyobb legyen és minél tovább tartson a hatalmuk. A választási szabályokat úgy írták, a körzetek határait úgy rajzolták, a megfelelő pozíciókba olyan embereket ültettek, ahogy az a Fidesz igényeinek a legjobb volt. Sokkal könnyebb úgy nyerni, ha nemcsak neked fúj a bíró, de neked lejt a pálya is. 

3. Kivéreztetett önkormányzatok

A Fidesz sokszor bebizonyította, hogy utálja azt az önkormányzatiságot, ahol az emberek valódi közösségként választják meg a saját helyi vezetőiket és ott saját maguk dönthetnek a mindennapi élet kérdéseiről. Az ő általuk vágyott rendszer a vármegyéké, ahol a központilag kinevezett ispánok mondják meg, merről fújhat a szél. Ezért tesznek át minden hatalmat, amit csak tudnak kormányhivatalokba, ahonnan Orbán bárkit azonnal levált, ha nem jól tudja, mi a véleménye. Nincs ellenkezés. Ezért vették el kétharmados törvénnyel az önkormányzatoktól az iskolákat és a kórházakat, ezért veszik el a pénzük egy jelentős részét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.