2020. október 13., kedd

A NAP, AMIKOR ORBÁN ELVESZÍTETTE BUDAPESTET, AMI SOHASEM VOLT AZ ÖVÉ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.10.13.


Ma egy éve, 2019. október 13-án helyreállt a világ rendje: a budapestiek leváltották a Fidesz által támogatott Tarlós Istvánt, s helyette Karácsony Gergelyt, az ellenzék közös jelöltjét választották főpolgármesterré. Tarlós sokáig hezitált, hogy induljon-e újra a főpolgármesterségért, végül Orbán Viktor miniszterelnök meggyőzte, hogy egyedül ő esélyes arra, hogy megtartsa Budapestet a Fidesznek. Tarlós, mint utóbb elmondta, nehezen állt rá a folytatásra, azt pedig kifejezetten bánta, hogy kicsúszott a kezei közül a kampány irányítása.


Tarlós a választást megelőző hetekben valójában nem is kampányolt. Nem járta be Budapestet, hogy bemutassa a programját, és meggyőzze a főváros polgárait arról, amit a plakátján hirdetnek: hogy biztos kezekben van a város. Mindössze egy kampányzáró sajtótájékoztatót tartott, ahol – egy nappal az önkormányzati választás előtt – kiállt néhány újságíró elé.

Nem érezte szükségét, hogy a programjának megismertetésével megtisztelje a főváros lakóit, mert a Fidesz kampányguruival együtt azt gondolta, hogy a győzelemhez elegendő lesz az állampárt médiatúlsúlya, az ezernyi szórólap és plakát. Abban bízott, hogy neki nem kell semmit sem mondania a budapestieknek, így is simán nyer a kezdetben lesajnált, anyámasszony katonájának nevezett és a plakátokon Puzsér Róberttel és Berki Krisztiánnal egy szintre alacsonyított, cirkuszi bohócként ábrázolt Karácsony Gergely ellen. Ám a verseny előbb váratlanul szoros lett, majd át is fordult a kihívó Karácsony javára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.