2020. október 21., szerda

A POFONTÓL VÉDI EMBEREIT, DE A KAMPÁNYT IS EREDMÉNYESEBBÉ TEHETI ORBÁN HÚZÁSA

HVG
Szerzők: JOÓ HAJNALKA, WINDISCH JUDIT
2020.10.21.


A kínos kudarctól óvás lehet az egyik oka annak, hogy a Budapesten két éve győzni tudó Varga Mihály, Gulyás Gergely és Kocsis Máté nem indul egyéniben 2022-ben, a felmérések ugyanis azt mutatják: az ellenzék összefogással simán verheti a fővárosban a Fideszt. De az is közrejátszhat benne, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az önkormányzati választás után úgy ítélte meg, sokan a kormányzati munkájuk mellett nem tudnak eléggé odafigyelni a választókerületükre.


Új húzásnak tűnik, de valójában már a tavalyi, a Fidesznek sok kudarccal járó önkormányzati választás után eldőlt, hogy a párt kormányzati (vagy egyéb) tisztséget is betöltő politikusai ne induljanak egyéni választókerületükben 2022-ben. Az atv.hu-nak a napokban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter és Kocsis Máté frakcióvezető beszélt arról, hogy nem indul el egyéniben. Mindannyian arra hivatkoztak, hogy a kormányzati munkában és/vagy az országos kampányban lesz szerepük.

A választási matematika alapján kétségkívül mindannyiuk részéről óvatos előremenekülésnek és a pártközpont "mentőakciójának" tűnhet, hogy nem szállnak harcba egy olyan körzetben, ahol teljes vagy akár részleges ellenzéki összefogás esetén már 2018-ban is alulmaradtak volna (a részletes adatokat a keretes írásunkban találja), hanem az országos lista előkelő helyeiről várhatják a (biztos) parlamentbe jutást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.