2020. október 26., hétfő

A RENDŐRSÉG FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA ORBÁN KÉRÉSÉT, PEDIG A TESZTELTEK NEGYEDE MÁR KORONÁS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.10.26.


Közel minden negyedik tesztelt (a teszteltek pontosan 23,1 százaléka) koronavírus-fertőzött lett – hívta fel a figyelmet egy drámai adatra Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos, rámutatva: a pozitívak arányát 3 százalékra kellene szorítani ahhoz, hogy reális esély legyen a fertőzési lánc megszakítására. Amit a megbetegedettek és az elhunytak katasztrofális adataiban ma látunk, az a négy héttel ezelőtti folyamatok lecsapódása, nagyon sok ember súlyos állapotát és halálát meg lehetett volna előzni, ha korábban lép a kormány. A helyzet drámai, a társadalom pedig tűri, hogy semmit nem lép a kormány.


„2316 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 61 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 43 600 fő” – tette közzé a legfrissebb statisztikát a mai napon a kormány. Ám a legdrámaibb adatot ezúttal sem tolták a képünkbe, az csak akkor derül ki, ha valaki folyamatosan vezeti a statisztikát magának, s számolgat.

Ezt teszi immár március óta Falus Ferenc is, aki éppen ezért egy egyszerű művelettel azt is kiszámolta, hogy a ma közzétett adatokból mi látszik: az pedig, hogy bár bevezették az antigént teszteket és az állami ünnepen közel 19 ezer embert teszteltek, le, vasárnap már csak mintegy 10 ezret hajtottak végre, s a leteszteltek 23,1 százaléka bizonyult koronavírus-pozitívnak. „Azaz az összes letesztelt közel negyede elkapta a vírust, pedig 3 százalékra kellene ahhoz leszorítani ezt az arányt, hogy reális esélyünk legyen a fertőzési lánc megszakítására” – hívta fel a figyelmet a járványügyi szakértő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.