2020. október 4., vasárnap

ÁLLAMTALAN FÉRFI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.10.04.


A Washingtonban működő Institute for Health Metrics and Evaluation, járványmodellezéssel foglalkozó cég szerint az év végéig több mint tizenkétezer ötszáz halálos áldozata lehet a Covid-19-nek Magyarországon. Lehet legyinteni, hogy ostobaság, csak riogatnak alaptalanul, de arra sincs semmi okunk, hogy ne higgyünk nekik. Hiszen már most tucatjával hullunk, és most is stabilan ezer fölött van a friss fertőzöttek száma naponta. Mindenkit meggyógyítunk, mondta nem is olyan rég a kedves vezető, mint valami törzsi varázsló, de, mint kitetszik, egyáltalán nem gyógyítanak meg senkit sem. Egyetlen intézkedés létezik országszerte: vegyél maszkot.

Ugyanez az intézet arról is ábrándozott tegnap, hogyha szabadjára engedik a járványt, akkor karácsonykor lesz legrosszabb a helyzet, napi ötszázötven halottal. Ciki ez, mert Orbán nem mondhatja, ha számon kérőn kérdeznek tőle, hogy boldog karácsonyt. Illetve mondhatja, csak még hülyébben fog hangzani, mint eddig. A járvány ma már úgy jár kel az országban, mint valami tekintetes úr, és Szijjártó még mindig ott tart, azért vannak zárva a határok, mert külföldről hurcolásszák be a vírust, amit így, ebben a helyzetben kijelenteni elég mókás. Mint ahogyan röhejes arra hivatkozni is, hogy a konzultáción kérte a nép a dolgok ilyen folyását, mondván, az országnak működni kell.

Erre jutott az összes CÖF-ös és békemenetes, akiknek a szava parancs, így hát Orbán meglengette a varázspálcáját, mondta, hogy múúúkoggy, de nem működik. Az ország sem működik, mert ugyanis az is kiderült tegnap, hogy idén a devizaadóssággal együtt hatezer milliárd forintot meghaladó a lejáró adósságállomány, amihez hozzájön még a folyó hiány finanszírozása, amit eredetileg 367 milliárd forintban szabott meg a költségvetési törvény, de a járvány miatt már 3600 milliárd forintot kellene behozni. Az előzetes adatok szerint 1219 milliárd forint, a GDP 5,3 százaléka volt a kormányzati szektor idei első féléves hiánya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.