2020. október 2., péntek

AZ EP ALELNÖKE SZERINT ROSSZ IDÉZETET KÖZÖLTEK TŐLE, Ő ORBÁNT, NEM MAGYARORSZÁGOT AKARTA KIÉHEZTETNI

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2020.10.02.


Az Európai Parlament alelnöke – lapunkhoz eljuttatott közleménye – szerint az egyik német lap rossz idézetet közölt tőle, és ő nem azt mondta, hogy Magyarországot és Lengyelországot, hanem azt, hogy Orbán Viktort kell pénzügyileg kiéheztetni. Katarina Barley a Deutschlandfunk hibájára hivatkozott, amelyet a lap el is ismert a helyreigazítási oldalán. Barley szerint az interjúban eleve nem hangzott el ilyen kijelentés, a lap hírügynöksége rossz idézetet kivonatolt belőle.

"Az Európai Unió a demokrácia és a jogállam értékein alapszik. Orbán Viktor fideszes kormánya egyre több másik tagállami kormánnyal együtt rendszerszinten ássa alá az Európai Unió alapértékeit. Minden uniós állampolgár érdeke, hogy az uniós források ne azokat a kormányokat gazdagítsák, amelyek nyíltan támadják az alapvető értékeket és közben a haverjaikat juttatják uniós pénzhez."

– tudatta Barley a 24.hu-val.

"Orbán Viktor nem csak az európai adófizetőket csapja be, hanem elsősorban a magyar népet. A mi javaslatunk azt jelentené, hogy a támogatások megvágása nem a népet érintené, amelynek leginkább szüksége van ezekre a támogatásokra, hanem a kormányokat. Az Európai Parlament ragaszkodik egy olyan pénzügyi szankciós mechanizmushoz, ami működik. Az alapvető értékek megsértésének szankcionálása a félrevezető kormányokat kell érintenie, nem a népet."

– tette hozzá. A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa egyébként a német szövetségi kormány korábbi igazságügyi minisztere is, most pedig az EP alelnöke és a LIBE, vagyis az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság tagja, amely sokat foglalkozik a magyar jogállam ügyével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.