2020. október 2., péntek

DIE WELT: „A LENGYEL ÉS A MAGYAR KORMÁNY POLITIKÁJA VESZÉLYESEBB AZ EU-RA A BREXITNÉL"

HVG360
Szerző: hvg360
2020.10.02.


Gerald Knaus szerint öt év múlva ismét lehetnek politikai foglyok az EU-ban, ha Brüsszel nem reagál arra, ami Magyarországon és Lengyelországban folyik. Hiszen a kormányhű média mindkét államban hecckampányt folytat a politikai ellenfelek ellen, és a hatalom fokozatosan lehetetlenné teszi a tisztességes bírósági eljárásokat.


A berlini Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű agytröszt igazgatója a német konzervatív Die Welt szerint ma az egyik legfőbb közellenség a magyar vezetés szemében. Gerald Knaus azt mondja, azzal vívta ki a Fidesz ellenszenvét, hogy munkatársaival még áprilisban jelentésben mutatták ki: az utóbbi 6 évben Budapest és Varsó, vagyis éppen az a két ország kapta a legtöbb uniós támogatást, amely a leginkább visszalépett a demokrácia területén.

Márpedig ezzel alighanem ideget talált el Orbán Viktornál, máskülönben a kormánya nem szállna be egy német kutatóintézet elleni támadásokba. A miniszterelnök oroszlánként harcol, hogy a jövőben is érkezzenek a pénzek Brüsszelből, de senki ne kérdezzen semmit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.