2020. október 8., csütörtök

EZEKRE EMLÉKEZNI FOGUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.10.08.


"A közvélemény gyakran korrupciót érzékel olyan sajtóhírek alapján is, amelyek hátterében valójában más, esetleg a Btk .-ba nem is ütköző jogsértő magatartás áll. A közvélemény megalapozatlan érzékelése – sajnálatos módon – az ország megítélését is rontja azáltal, hogy a közvélemény-kutatások adatait nemzetközi szervezetek felhasználják döntéseik, értékeléseik megalapozásához.
"

Ezek Polt Péter szavai, aki sokadszorra is maximálisan meg volt elégedve saját és hivatala munkájával a korrupció visszaszorítását illetően. Polt a legtöbb ember számára – aki képes az önálló gondolkodásra – egy olyan báb, aki a kormányváltást követően akár még a bíróságon is találhatja magát. Poltra bizonyítani jelen körülmények között nyilván semmit sem lehet, hiszen a rendszer úgy épült fel, hogy a legfőbb ügyész mindenféle ellenőrzés nélkül végezhesse munkáját. Ő csak a parlamentnek köteles elszámolni, ami a kétharmados Fidesz többség miatt körülbelül annyit jelent, hogy Polt Orbánnak jelent. Ha a miniszterek elnöke nem lát gondot – és ugyan miért is látna? –, akkor a főügyész folytathatja munkáját.

Vele szemben a bíróságon senkinek sem lenne esélye, mert lehet ugyan, hogy csak egy végrehajtója a rendszernek, azonban be van annyira biztosítva, hogy végső soron érinthetetlen. A hatalom a mai napig próbálja azt a látszatot fenntartani, hogy a vádak velük szemben egyszerűen nem igazak, és évente jelentéseket készítenek az állítólagos helyzetről. Ám ezeknek körülbelül annyira lehet hinni, mint az ÁSZ vagy a KSH jelentéseinek, amelyek szintén a kormány megbízásából közölnek évről évre egyre javuló adatokat. A korrupcióról is szóló jelentést nem kívánom elemezni, hiszen kétlem, hogy annak bármiféle valóságtartalma is lenne. Egy olyan országban, ahol a NER elit milliárdokkal lophatja meg büntetlenül az ország lakóit, ugyan mi értelme bűnüldözésről beszélni?

Amíg Tiborcz, Szijjártó vagy Farkas Flórián a mai napig szabadon járkálhat, lehetőleg kerülve a nyilvánosságot, addig nincs értelme elemezni a legfőbb ügyész hazugságait. Majd ha akár egyetlen NER-közeli bűnözőgyanús figurát elítélnek a hazai bíróságok, miután Polt vádat emelt ellenük, akkor talán komolyabban lehet venni a marhaságait. Itt azonban még nem tartunk, hiszen mint ahogy a fent idézett állítás is mutatja, sajtóhírekről és a közvélemény által félreértelmezett korrupciós ügyekről beszél, miközben csak a vak nem látja, mi folyik ebben az országban. Az ország megítélését pedig nem az emberek gondolkodása rontja, hanem az, hogy egy ilyen országromboló kormányunk van. De ehhez hozzátartozik maga Polt Péter is, aki lehetővé teszi, hogy lényegében Orbán mindenkit teljesen hülyének nézzen. Ő pont ugyanannyira sáros ebben, mint a korábban felsorolt, vélhetően korrupt politikusok.

Addig azonban csak feltételezni lehet a korrupciót, hiszen a hazai bíróságok (legtöbbször éppen a vádemelés hiányában, vagyis azért, mert Polt szerint nincs itt semmi látnivaló) a jelen rendszerben nem fogják kimondani, hogy Szijjártó, Rogán vagy Farkas Flórián bűnös, ezért mi magunk sem állíthatjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.