2020. október 30., péntek

HAZUG PAPOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.10.29.


Egyre inkább úgy tűnik, hogy szinte megkülönböztethetetlen a NER és a katolikus egyház egymástól. Mindkét csoport maffia-szerűen működik, működése és pénzügyei átláthatatlanok, miközben közpénzből működnek. Ameddig előbbi feladata az lenne, hogy jobbá tegyék az emberek életét, addig utóbbié az lenne, hogy segítsenek a bajbajutottakon és gyengéken. Nos, előbbi nem teszi jobbá az emberek életét – a meglopásuk ugyanis egy kicsit mást jelent -, utóbbi pedig nem segít sem az elesetteken, sem pedig a gyengéken, hiszen el van foglalva az egyházi vagyon gyarapításával, valamint a minél nagyobb hatalom megszerzésével. Erre tökéletes példa az, ami a Szeged-Csanádi Egyházmegyében történik, ahol is közpénzből hoztak létre egy több milliárd forintot érő vállalkozást, miközben az egyháznak semmi köze sem kellene, hogy legyen éttermekhez, tenisz pályákhoz és VIP rendezvények szervezéséhez.

Kiss-Rigó László, aki Orbán Viktor jó barátja, egy teljes birodalmat épített fel az egyházmegyében, amely igen hasonló az amerikai hitszónokokhoz, akik ugyan napi szinten prédikálnak, de olyan vagyonnal rendelkeznek, hogy azt a legtöbb ember felfogni sem tudja. Nem állítom, hogy Kiss-Rigó László nevén bármi valódi vagyon is lenne, de hogy az alá tartozó egyházmegye egyre inkább hasonlít egy NER-közeli céghez, mintsem egy vallási szervezethez, az bátran állítható. Miért is lenne szüksége egy sportkomplexumra egy egyházmegyének, de komolyan? Stadion, étterem és amit csak akar a püspök, az megvalósul Orbán Viktornak köszönhetően. Jól láthatóan partnerre találtak egymásban, és a szövetség mindkettejük számára kifizetődő.

Na de hol maradnak a vallásos emberek és az ő problémáik? Ki törődik a nyájjal? Ki foglalkozik azokkal a hívekkel, akik szintén csak több millió forinttal járulnak hozzá a rendszer fenntartásához? Persze megértem én, hogy kifizetődőbb egy egész vállalkozást létrehozni közpénzből, és az államtól kapott ajándékokból, csak hát ők nem üzleti vállalkozás, hanem egy egyház. Legalábbis papíron, de mégis igen komoly bevételekre tesznek szert, azt viszont, hogy ezek a bevételek miként mozognak, nem lehet megtudni, mivel egyházról van szó. És mint tudjuk, rájuk a világi törvények szinte egyike sem vonatkozik – adózás, a pedofil papok börtönbe juttatása stb. – ezért Isten nevében azt tesznek, amit csak akarnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.