2020. október 9., péntek

JÓVAL KEVESEBB TESZTET VÉGEZTETNEK AZ EMBEREK, AMIÓTA NEM LEHET VELE SZABADULNI A KARANTÉNBÓL

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.10.09.


Több helyen is lehetnek szűk keresztmetszetek a magyarországi koronavírus-tesztelési kapacitásban, és bár ezeket részben lehet oldani, szeptember közepén jó eséllyel nem voltunk messze a határoktól. Piaci szereplők szerint akkor a laboroknál megközelíthettük a kapacitás maximumát. Ez a helyzet azonban mostanra változott, elsősorban azért, mert az elmúlt napokban – a korábbinál alacsonyabb hatósági ár ellenére is – egyre kevesebben végeztetnek PCR-tesztet magánszolgáltatóknál.

Most már csak az állami mintavételeknél vannak nagyon erős korlátok, ezen viszont a jelenlegi protokoll módosítása nélkül nehéz lenne javítani.

A számok, amelyeket mindenki figyel


Az elvégzett koronavírus-tesztek száma (PCR) és azok pozitív esetekhez viszonyított aránya a járvány kezdetétől a leginkább figyelemmel kísért mutatók között van a laikusok és a szakértők körében egyaránt. Ez indokolt is, hiszen a tesztelés megfelelő szervezéssel a védekezés hatékony eszköze, a pozitív mintavételek arányából pedig következtetni lehet arra, hogy mennyire tartják kontroll alatt a járványt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.