2020. október 21., szerda

KEVÉS LEHET A HÁZIORVOSOKNAK KIOSZTOTT VAKCINA - KORLÁTOZZÁK, KINEK ADHATÓ A NÉGY KOMPONENSŰ OLTÓANYAGBÓL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.10.21.


A korábbi évek háromszorosára van oltásból igény, de annyi nekünk nincs – tudta meg az Azénpénzem.hu több háziorvostól is. Pedig még a mostani nem csekély érdeklődés is felfuthat, hiszen maga a miniszterelnök buzdít az influenza elleni védekezésre.

A korábbi években határozottan lanyhult az influenzajárványok előtti kormányzati figyelem. Akad olyan „szezon”, amikor az oltás fontosságát hangsúlyozó központi tájékoztatás egyáltalán nem volt (mi próbáltuk meg, amennyire tudtuk, felhívni a figyelmet arra, hogy már megérkezett az oltóanyag a háziorvosokhoz). Az idén azonban a koronavírus nagyot módosított a hozzáálláson. A kormány október 1-jétől mindenki számára ingyenessé tette az influenza elleni védőoltást.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa arról beszélt, hogy sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát. Szlávik János kijelentette: ezt csak az influenza elleni oltással lehet elkerülni. Az országos tisztifőorvos is többször ajánlotta az oltást. Tegnap pedig – mint az a képen látszik – Orbán Viktor miniszterelnök „kampányolt” beadatással a vakcina mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.