2020. október 19., hétfő

KI KELL ÁLLNUNK, ÉS SZOLIDÁRISNAK KELL LENNÜNK. NINCS MÁS ALTERNATÍVA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.10.19.


...Ez a magyar virtus. Nem kell ide a tudás, a művészet, az önálló gondolat. Minek? Hogy még a végén felébredjen a nép? Még a végén rájöjjön, hogy visszarugdalták az időben vagy ötven évet? Milyen ötvenet? Legalább százat. A kritikusoknak kuss, pofa be, mert ha nem, akkor majd jön a retorzió? Félj, és húzd meg magad! Örülj, hogy van mit enned, van hol laknod! Nézd a mai Magyarország celebjeit, a politikusokat, hogyan gazdagodnak meg azon a pénzen, amiből neked kellene jobb életet biztosítaniuk. Amiből neked kellene prémium szintű egészségügyet építeniük. Amiből oktatást és tudást kellene biztosítaniuk azoknak a színész és filmrendező növendékeknek, amiből megbecsülést kellene biztosítaniuk azoknak a tanároknak, akik most megállj-t parancsoltak, és egy ország nevében állnak ki nem csak magukért, hanem értünk is. Mert ne legyen kétséged, azt csinálják nagyban az országgal is, amit a szemünk előtt kicsiben az egyetemmel. Ennél szebb forgatókönyvet nem is írhatott volna az élet. Színpadra vitte a mai magyar valóságot, és megrendezte ezt a tragikomédiát, amelyben valaki majd nyer, és valaki veszít.

Nem szabad hagyni, hogy a rossz győzedelmeskedjen, nem szabad hagyni, hogy a jó elbukjon. Ki kell állnunk, és szolidárisnak kell lennünk. Nincs más alternatíva. A mi felelőségünk megvédeni és teljes erővel melléjük, illetve mögéjük állni ebben az ügyben. Ez nem egyszerűen elvi, hanem erkölcsi, morális kérdés. Végre valakik odacsaptak arra az asztalra, ahol Orbánék a fejünk felett zabálnak, és néha ledobnak róla egy-egy csontot, amin rágódjunk, amíg ő újabb szemétséget talál ki ellenünk, a másképp gondolkodók ellen. Könyörgöm, fogjuk már föl, hogy csakis mi állíthatjuk meg, csakis mi együtt szégyeníthetjük meg. Mert egyesével mindenkit levadásznak, de együtt erő vagyunk, amivel nem tud mit kezdeni.

Sokan mondják nekem, hogy ne Orbánt személyét bíráljam, támadjam (?), hanem a rendszert. Sajnos nem megy. Ez a rendszer Orbán rendszere, ez az ember a főgonosz. Ha Orbán elbukik, akkor az egész rendszere elbukik. A személyi kultusz uralkodik ma. Ha elbukik, ha Orbán nem lesz, akkor ennek az egésznek vége lesz. Ő mozgatja a szálakat, ő adja a parancsokat, ne legyen kétsége senkinek. Kártyavárként fog összedőlni ez az egész, ha Orbán hatalma meginog. Ahhoz pedig az kell, hogy ne maradjunk csendben, ne hagyjuk, hogy bárkivel azt tegyen, amit akar.

Kitartás, fiatalok! Életetek vizsgaelőadásának főpróbája zajlik éppen. Ha én zsűritag lennék, csillagos ötössel és vastapssal jutalmaznám az eddigieket. Hajrá SZFE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.