2020. október 11., vasárnap

LASSAN IDEJE LESZ BEVONNI A PAPOKAT IS A BETEGELLÁTÁSBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.10.10.


Szép estét! Állítólag ma volt az utolsó meleg nap (nem a kedves náci honfitársaimat akarom provokálni, hőmérsékletről beszélek, ne tessenek ellentüntetést szervezni), mostantól már csak rosszabb lesz. Amennyire tudom, Dúró Dóra ma nem reszelt le egyetlen könyvet sem. Gondolom, éppen most olvassa Galgóczi Erzsébettől a Törvényen belül című könyvet, de még nem sikerült megértenie. Pedig kisregény. Én úgy emlékszem, nem kicsi az, hanem óriási.

Nade. Azt mondja az Innovációs és Technológiai Minisztérium infektológiai monitoring teamjének munkacsoport-vezetője, hogy mostmár nem nagyon fog emelkedni a napi fertőzések száma. Mégpedig azért nem fog, mert egyszerűen nincsen kapacitás arra, hogy több tesztet végezzenek, csúcsra van járatva a világszínvonalú magyar izé. Gondolom, hamarosan kiad valaki egy közleményt – talán Hollik István, elvégre csak ért hozzá -, hogy már megint hazudik az aljas baloldal (jó, azt neki nem kell tudnia, mi az az ITM), és annyi teszt van az országban, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Ott tartják szorosan a 25 millió maszk mellett, a raktárban. Nem abban a raktárban, amiről senki nem tudja, ki fogja kifizetni, mert arról nem beszélünk. Egy másik raktárban, ami titkos helyen van.

Ártunk és ormányunk élőben is kipróbálta azt a remek ötletét, hogy amennyiben valamelyik kórházban kevés az orvos és a szakápoló, átvezénylik őket máshonnan. Most az van, hogy a letenyei egészségházba eddig heti egyszer a nagykanizsai kórházból jött egy belgyógyász szakorvos, aki helyben el tudta látni a környék betegeit, már akik nem szorultak kórházi ellátásra. Na, mostantól ez az opció megszűnt, mert bölcs kormányunk a nagykanizsai kórházból átvezényelte az orvosok egy részét Zalaegerszegre. Így aztán akinek belgyógyászati problémája van – akkor is, ha egyszerű rutinvizsgálatról van szó -, az vagy elbumlizik valahogy Nagykanizsára (már amikorra kap időpontot), vagy meggyógyul magától. Pedig szerintem nem kell ahhoz túlságosan fényes intellektus, hogy belássuk: attól nem lesz sem több orvos, sem több szakápoló, ha az egyik helyről átvezénylik őket a másik helyre. Ennek az az egyetlen következménye, hogy a másik helyen lesz elég gyógyító, ám az egyiken nem lesz. Azt már csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy szerintem annak is joga van az orvosi ellátáshoz, netán a gyógyuláshoz, esetleg az életben maradáshoz, aki nem Covid, hanem egyéb okból szenved vagy készül meglátogatni a teremtőjét, holott még élhetne 10-20 évet. Lassan ideje lesz bevonni a papokat is a betegellátásba, ha már annyi pénzt szánunk rájuk a közösből. Én abszolút pártolnám, hogy az igazoltan fideszes híveket a helyi pap operálja, ha éppen valami apró vakbélgyulladás, gerincsérv, stroke üti fel a fejét.

Tudom, hogy nem szép dolog, és egyáltalán nem vicces, de engem elkapott a röhögés, amikor megtudtam, hogy az Orvosi Kamara Pintér Sándorral fog tárgyalni. Hogy miről, azt én el sem tudom képzelni. Ahogy azt sem értettem tisztán, miért Orbán Viktorral tárgyaltak elsőre, aki legalább annyira ért az egészségügyhöz, mint Pintér. Káslernek vajon mi lehet a feladata? Takarít? Kávét főz Cecília asszonynak? Sokszor mondtam, de nem elégszer: ilyen ország márpedig nincsen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.