2020. október 22., csütörtök

MEGKEGYELMEZTEK A SZEGÉNYEKNEK, MÉGIS KAPHATNAK ORVOSI ELLÁTÁST - A HÉTEN ÉRKEZNEK A NAV FIGYELMEZTETÉSEI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.10.22.


Jókora port vert fel az az idei nyári változás, amely szerint érvénytelenítik TAJ-számát annak, aki félévig nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Úgy tűnik, most enyhítettek a kormányzati szigoron, a PM ugyanis hangsúlyozza: a nagyon rászorultak hatósági bizonyítványt kaphatnak, ami egy évig biztosítja nekik az ingyenes egészségügyi ellátást.


Az Országgyűlés az előző év végén fogadta el azt a törvényt, amely ellenzéki vélemények szerint 700 ezer embert is kizárhat a társadalombiztosítási ellátásból. A köztársasági elnök, aki a szakszervezetek, az orvosi kamara tiltakozása ellenére aláírta a jogszabályt, arról írt, hogy sürgősségi ellátásra a tartozásukat még ki nem fizető polgárok is jogosultak.

Ez idén júliusban (amikor hatályba lépett a törvény) még így is volt, de augusztus végén megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rendelete. Ebben pedig azt írták elő, hogy a sürgősségi ellátásért is fizetnie kell annak, akinek nincs érvényes TAJ-száma (erről a részleteket itt olvashatja). A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a hathavi hátralékot felhalmozók TAJ-számát érvényteleníti. Aki tehát 46,26 ezer forintnyi egészségügyi szolgáltatási járulékot nem fizet meg, egyszerűen kipottyan a társadalombiztosítási rendszerből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.