2020. október 20., kedd

MOST MÁR BIZTOSAN NEM LESZ A PATIKÁKBAN MEGVÁSÁROLHATÓ AZ INFLUENZA ELLENI VAKCINA

NÉPSZAVA
Szerző: Népszava
2020.10.20.


A Sanofi Pasteur négykomponensű vakcináját egy együttműködési megállapodás keretében biztosítja a Nemzeti Népegészségügyi Központ számára.


Megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványra teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyag készletét a Nemzeti Népegészségügyi Központnak adja át a Sanofi Pasteur – írja közleményében a gyártó. A cég szerint ez az együttműködés támogatja a magyar kormány azon célját, hogy a különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok számára minél szélesebb körben biztosítsák az oltás nyújtotta védelmet az influenza ellen. 

„Az influenza elleni védettség a COVID-19 járvány védekezési szakaszában különösen fontos. Szakmailag és etikailag egyaránt az indokolt, hogy ebben a speciális helyzetben a védőoltást elsőként a kiemelt kockázati csoportokba tartozók kapják meg” – mondta dr. Labancz László, a Sanofi Pasteur magyarországi vezetője. 

 A Sanofi Pasteur négykomponensű vakcináját egy együttműködési megállapodás keretében biztosítja a Nemzeti Népegészségügyi Központ számára. Ezért az idén nem lesz elérhető a gyógyszertárakban, kizárólag a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatoknál lehet kérni októberben és novemberben. Az ebből származó esetleges kellemetlenségek miatt a Sanofi Pasteur a lakosság és partnerei megértését és szolidaritását kéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.