2020. október 20., kedd

RENDKÍVÜLI MÓDON FELGYORSULT A COVID MORTALITÁSA, MEG IS INDULT A KORMÁNYZATI FELELŐSSÉGÁTHÁRÍTÁS

VASTAGBŐR BLOG
Szerző: ERIC
2020.10.20.


Az elmúlt hét nap adatai alapján hazánk az egész világ hatodik legmagasabb gyorsulását produkálta covid-halálozásban, ha az abszolút növekményt vesszük alapul. Ha pedig a relatívat, akkor csak Jordániában rosszabb a helyzet, mint nálunk. Orbán Viktor tegnap a parlamentben azzal mentette a mundért, hogy a védekezésben nem a kormány dönt, hanem a szakemberek, és aki a védekezést támadja, az őket bántja.

Az Our World in Data website a világ országainak hivatalos covid-számait gyűjti össze és elemzi, napi rendszerességgel. De ami még fontosabb, nem tartja meg ezeket magának, hanem meg is osztja a lakossággal, hogy lássuk, hol mennyire tombol épp a vírus. Hogy lássuk, leengedhetjük-e a nagyit a közértbe nyugodt szívvel vagy hét lakat alatt kell őrizni?

Nos, ezen oldal számai alapján gyakorlatilag senkit sem engedhetnénk Magyarországon sehova, mert szinte alig van olyan KPI-mutató ahol ne lennénk a legrosszabbak között, ha a járványterjedést és a halálozást vesszük alapul.

Magyarország mortalitási növekedése az előző hét nap mozgóátlagához viszonyítva a második legrosszabb az egész világon.

Csak Jordániában gyászosabb a helyzet, mint nálunk, közvetlenül mögöttünk pedig ott van Grúzia és az a Csehország, ahol a napokban hirdetett a kormány szükségállapotot. Ha a napi növekedést nézzük ugyanezen mutatók alapján, akkor harmadik helyen állunk. Ebben a csehek az elsők és az UK a második...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.