2020. október 14., szerda

NEM KELLETT VOLNA ÉVEKKEL EZELŐTT SÁNDOR MÁRIA MÖGÉ FELSORAKOZNI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2020.10.13.


Nagyjából minden portálon megjelent, de eredetileg az InfoRádióban hangzott el, hogy a Bethesda Gyermekkórház kommunikációs vezetője panaszolta: a járvány elején még megtapsolta és szerette őket a nép, most a szülők kiabálnak az orvosokkal, türelmetlenek, számon kérnek és már az is előfordult, hogy rendőrt kellett hívni.

Normális esetben azt mondanám, ez nagyon méltatlan dolog, nem az orvosok és az ápolók tehetnek arról, hogy járvány van. Sőt, most is ezt mondom. Azonban azt is mondom, hogy semmi elképesztő vagy váratlan nincs ebben. Az ember természetes módon aggódik a szeretteiért, ha azok kórházba kerülnek, azonban egy szülő fokozottan félti a gyerekét. Konkrétan retteg érte. Az, hogy idáig fajult a helyzet, nem a véletlenek gaz összejátszásának következménye. Nem a járvány az oka, az legfeljebb felerősítette az amúgy is fennálló problémákat. És innentől kezdve egyáltalán nem a Bethesdáról szeretnék beszélni, az sem kizárt, hogy ott éppenséggel sokkal jobb a helyzet, mint bármelyik másik gyerekkórházban vagy gyerekosztályon, egyszerűen az ő képviselőjükkel készült interjú. Nagyon sajnálom az ott dolgozókat, biztos vagyok abban, hogy ők is, az ország többi orvosa és ápolója is szívvel-lélekkel, bőven az elvárható fölött teljesítenek azért, hogy a kis betegek meggyógyuljanak. Tehát nem róluk, általában az egészségügyről fogok megosztani néhány gondolatot. Mégpedig tapasztalatból, bár nem vonom kétségbe, hogy az én tapasztalataimtól eltérő, akár annak homlokegyenest ellentmondó esetek is vannak.

Nem tegnap és nem is a múlt héten kezdődött az egészségügy totális széthullása. A pénz-, orvos-, ápoló- és eszközhiány nem a járvány következménye, hanem az évtizedek óta halogatott egészségügyi reformé. Ebbe egyszer próbált belefogni a Gyurcsány-kormány, bele is buktak. Aki még emlékszik a vizitdíjra és a fideszes népszavazásra, az talán tudja, miről beszélek. Mostanra odáig jutott a dolog, hogy halálosan fáradt, túlhajszolt, alulfizetett orvosok és ápolók igyekeznek elvinni a hátukon a magyar egészségügyet. Most a lelkiismeretes orvosokról és ápolókról beszélek, nem azokról, akik szarnak az egészbe, csak a markukat tartják. Mert olyanok is vannak bőséggel. Na, őket biztosan nem viseli meg lelkileg, ami történik, de a többieket igen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.