2020. október 22., csütörtök

NEMSOKÁRA ELKÉSZÜL SZIJJÁRTÓ PÉTER KEDVENC FOCICSAPATÁNAK STADIONJA – DRÓNFELVÉTELEK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2020.10.22.


Drónfelvételeken mutatjuk, hogy néz ki Budapest legújabb stadionja. A Bozsik Arénában már a gyepszőnyeget is lerakták, a lelátóra felszerelték a műanyag székeket, felkerült az épületre az összes borítólemez, és a szobrot is elkészítette elé a NER kedvenc faszobrásza. A kispesti stadion a Honvéd új otthona lesz, a kivitelezés ára a finisben ugrott nettó 11,8 milliárdról 12,8 milliárdra. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter saját elmondása szerint mióta az eszét tudja, Kispest drukker, a csapat 2019-ben került NER-közelbe


Április elején jártunk legutóbb a Bozsik Arénánál, amikor elkezdték felrakni rá a piros-fekete-fehér színekben pompázó borítólemezeket.

A sportlétesítmény költsége azóta nettó 1 milliárd forinttal 12,75 milliárd forintra drágult, és az átadás ideje is kitolódott.


A kispesti stadion a Honvéd új otthona lesz, a csapat a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel. (A csapat régi stadionja ugyanezen a telken állt, azt teljesen elbontották.)

A Honvéd új otthonát eredetileg 5 milliárd forintból tervezték felhúzni, de ez nem sikerült, mert ennyiért nem találtak rá kivitelezőt. A másodjára kiírt közbeszerzést pedig 2018-ban közös ajánlattevőként a Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte meg nettó 11,8 milliárd forintos ajánlattal. Aztán idén szeptemberben a hivatalos indoklás szerint “előre nem látható okok” miatt a beruházás költsége hirtelen 12,75 milliárdra ugrott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.