2020. október 3., szombat

OLYAT TETT A MAGYAR LAKOSSÁG, AMIT SENKI MÁS EURÓPÁBAN: ELKESERÍTŐ NYUGDÍJSZÁMOK ÉRKEZTEK

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2020.10.03.


Kiderült: nagyon nehéz kirobbantani az embereket a bankbetétekből, Európa-szerte csak kevés országban történt előrelépés ez ügyben. Érdekes, hogy míg az utóbbi években a legtöbb európai ország lakosa leépítette kötvénybefektetéseit, a magyarok kilőttek: sehol máshol nincs olyan nagy arányban kötvénybefektetés a lakosság megtakarításai között Európában, mint itthon. Rossz hír viszont, hogy sehol máshol nem csökkent annyival a nyugdíjcélú megtakarítások aránya, mint Magyarországon.


Az Efama frissen publikált tanulmánya azt vizsgálta 25 európai ország kapcsán, hogy mennyire sikerült az utóbbi években a lakosság pénzügyi vagyonát a bankbetétektől a tőkepiaci termékek felé terelni.

A tanulmány szerint az európai háztartások megtakarításairól szóló statisztikák túlbecsülik annak arányát, amit a lakosság tőkepiac termékekbe fektet.

A VALÓSÁG UGYANIS AZ, HOGY AZ EURÓPAIAK PÉNZÜGYI VAGYONUK CSAK ELENYÉSZŐ MÉRTÉKÉT FEKTETIK TŐKEPIACI ESZKÖZÖKBE, SŐT, AZ EURÓPAI HÁZTARTÁSOK TÖBBSÉGÉNEK EGYÁLTALÁN NINCS A BANKBETÉTNÉL KOCKÁZATOSABB BEFEKTETÉSE...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.