2020. október 7., szerda

ORBÁN FALUJÁBA ÉS MÉSZÁROS-FÉLE KEMPINGRE IS JUT A TITOKBAN OSZTOTT ÁLLAMI PÉNZBŐL

24.HU
Szerzők: MÁZSÁR TAMÁS, HORVÁTH ACSABA LÁSZLÓ
2020.10.07.


Ha lehet, még átláthatatlanabbá tette a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-programban kifizetett vissza nem térítendő állami támogatások nyilvántartását. A kormányzati felügyelet alatt működő szervezet úgy alakította át a turisztikai program honlapját, hogy az eddiginél is követhetetlenebbé váltak a kifizetések adatai. Így nem derül ki például az sem, hogy a nyertesek pontosan melyik pályázaton indultak, csupán az, hogy melyik évben. A kevert listákban találhatók meg azok is, akik a 24.hu által felderített titkolt közpénzcsap révén jutottak állami százmilliókhoz. Az utóbbiak köre ugyanakkor bővült, kiderült, hogy Felcsút „egyedi döntés” alapján csaknem másfél milliárd forinthoz jutott.


Megújult a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy turisztikai program honlapja, amelyen így az eddiginél is nehezebben követhető a kiosztott állami pénzek sorsa. Az új oldalon már csupán évenkénti bontásban, ömlesztett formában találhatók meg a vissza nem térítendő támogatások nyertesei.

Vagyis az eddigiekkel ellentétben nem követhető nyomon, hogy a közpénzek kedvezményezettjei melyik pályázati kiírásra jelentkeztek, egyáltalán pályázaton nyerték-e a támogatást, vagy egyedi döntéssel. A panzió- és strandkorszerűsítésekre elnyert összegek ugyanabban a nyilvántartásban szerepelnek, mint a kikötőfejlesztések. Ugyanakkor az idei táblázatból kimaradtak a májusban kiosztott 83 milliárd forintos szállodafejlesztési támogatás nyertesei, így például Mészáros Lőrinc 17,7 milliárddal megtámogatott vidéki Hunguest-szállói, valamint a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető kft. nyolcmilliárdos tihanyi hotelépítése és a NER további húzóembereinek a beruházásai...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.