2020. október 15., csütörtök

PÉNZT NEM AD RÁ, VISZONT ÁTVENNÉ A FŐVÁROSI NAGYBERUHÁZÁSOK EGY RÉSZÉT AZ ÁLLAM

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2020.10.15.


A kormány szívesen befejezné a biodómot, átalakítaná a belvárosi Duna-partokat, továbbvinné a budai fonódót és megépítené a Gellérthegyi siklót.


Egészen másként ítélte meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának mai ülését a kormány megbízásából tárgyaló Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, illetve Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. 

Fürjes szerint a megbeszélés sikeres volt, mivel számos kérdésben közös nevezőre jutottak, míg más vitás ügyeket végre sikerült lezárniuk. Ezek közé tartozik a Lánchíd felújítása, amelyhez a kormány 6 milliárd forint támogatást ígért, de az erről szóló kormányhatározatot eddig nem sikerült úgy módosítani, hogy kizárólag az átkelő rekonstrukcióra is felhasználható legyen. Az eredeti ígéret szerint a híd, az alagút és a 2-es villamos aluljárójának felújításához együtt adta volna a támogatást a kormány. Fürjes mindenkit újfent megnyugtatott: a főváros megkapja a pénzt, igaz csak a felújítás utolsó számlájára, miután a főváros kifizette az addigi munkálatokat. A kormány ragaszkodik ahhoz is, hogy a hídon legfeljebb 18 hónapig korlátozzák majd a forgalmat. Ez viszont minden bizonnyal drágítja majd a felújítást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.