2020. október 27., kedd

„VÁLÁMI VÁN”, DE VAN OKUNK AGGÓDNI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2020.10.27.


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken fölfelé futó ágában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere még október 21-én kijelentette, teljesen tervszerűen zajlik a betegek elhelyezése, a kórházakat pedig három fázisban léptetik be a védekezésbe. Október 25-én tovább is bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét. Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint, a tavaszi, minden intézményre kiterjedő 50 százalékos kiürítési szabállyal szemben, most kétségtelenül megpróbál tervezetten előrelépni e téren a kormány. Pusztai Erzsébet egészségügyi szakértő úgy véli, miután a terveket nem mutatták meg, ezért nem lehet tudni, hogy miféle tervhez igazodnának. Az emberek meg fejetlenségről, akadozó. nem covidos betegellátásról hallanak.


Az elmúlt egy nap során, 2316 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és elhunyt 47 krónikus beteg, köztük egy 50 éves páciens is. Jelenleg 2602 embert ápolnak kórházban, és 233-en vannak lélegeztetőgépen. Ezek a puszta tények. A számok nap mint nap változnak, és sajnos nőnek.

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász azt mondja, a mai tudásunk szerint, a tavaszi, minden intézményre kiterjedő 50 százalékos kiürítési szabállyal szemben, most kétségtelenül megpróbál a kormány tervezetten előrelépni a járvány elleni védekezésben. A vírusfertőzöttek ellátásába szisztematikusan kapcsolja be a kórházakat, és annak függvényében minősít járványkórházakká újabbakat, hogy hányan szorulnak kórházi ellátásra, hányan kerülnek kórházba. Ez a fajta szisztematikusság valóban jobb, mint amilyen a tavaszi megoldás volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.