2020. november 17., kedd

18 ÁBRÁN MUTATJUK MEG, MILYEN A FIDESZ ALKOTTA SAJTÓSZABADSÁG

HVG
Szerző: hvg.hu
2020.11.17.


A magyarországi állapotokról az önmagában sokat elárul, hogy a fideszesek közel harmada szerint elfogadható, ha a politika befolyásolja a médiát. A HVG-t ugyanakkor a lakosság a második leghitelesebb hírforrásnak tartja.


A vírusjárvány nemcsak a mindennapi életünkben hozott változást, hanem a politikához való viszonyunkhoz is: amíg öt éve még csak 34–36 százalék mondta azt, hogy „nagyon” vagy „közepesen” érdeklődik a politika iránt, ma már minden második állampolgár – derül ki Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián közös kutatásból, amely 2020 őszén 2000 fős országos reprezentatív mintán vizsgálta a magyarok politikai tájékozódási szokásait, preferenciáit és attitűdjeit.

Persze már nem ugyanonnan tájékozódunk: miközben néhány éve még a tévéadók voltak az első számú politikai-közéleti hírforrások, addig mára az internetet már legalább ennyien használják tájékozódásra. Ha pedig csak azokat nézzük, akiknek van nethozzáférése és használják is a világhálót, akkor egyértelműen ez a nyertes tájékozódási pont: 71 százalék a tévé 50 százalékával szemben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.