2020. november 24., kedd

A GAZDAGOKAT IS FULLASZTJA AZ ENERGIASZEGÉNYSÉG - MINDEN ÖTÖDIK CSALÁDTÓL JÖHET A FŰTÉSBŰZ, DE AZT MINDENKI SZAGOLJA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.11.24.


Az elmúlt évtizedben az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) adatai szerint jelentősen javult Európa levegőminősége. Ilyen kedvező változásról Magyarországon aligha lehet beszélni. Szakértők szerint nálunk nagy gond, hogy húsz százalék rosszul és sokat fűt.


Európában jelentősen javult és csökkent a szennyezéssel összefüggő halálesetek száma, a légszennyezettség azonban még így is mintegy 400 ezer korai halálesethez vezet a kontinensen - közölte az EEA legfrissebb, 2018-as adataira hivatkozva az Európai Bizottság az MTI beszámolója szerint. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kiemelték: az előzetes adatok részletesebb értékelése megerősíti, hogy egyes légszennyező anyagok mennyisége akár 60 százalékkal is csökkent a kijárási korlátozások következtében.

A Légszennyezés.hu tegnapi adatai viszont azt mutatják, hogy nekünk nem sok okunk lehet az örömre. A tőlük étvett, szerkesztett térképen meglehetősen sok fekete pont sorakozik, ami már a „veszélyes” tartományt jelenti. A légszennyező anyagoknak való hosszú távú kitettség – írta a már említett jelentés – szív- és érrendszeri, valamint légzőszervi betegségeket okoz, amelyeket a koronavírus-fertőzött betegeknél a halálozás kockázati tényezőiként azonosítottak.

Ha tiszta levegőt szeretnénk, megfizethető energiára van szükség – hívta fel a figyelmet (már nem először) a Habitat for Humanity Magyarország. Nemrégiben egy animációs videóban ismertették az energiaszegénységet. Mint megállapították: a magyarországi légszennyezettség legfőbb oka a sok rossz energiahatékonyságú épület, és a nem megfelelő tüzelőanyagok használata...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.