2020. november 16., hétfő

A KORONAVÍRUS TESZTEK SZÁMÁNAK ELÍRÁSA A KORMÁNYZATI HONLAPON RÁVILÁGÍTOTT A RENDSZER EGYIK GYENGE PONTJÁRA

444.HU
Szerző: haszanz
2020.11.16.


Arra a világ szakemberei is felkapnánk a fejüket, amit ma jelentett a kormányzati koronavírus honlap, miszerint 6098 tesztet végeztek el, de ennél több, 6495 új fertőzöttet találtak.

Illetve hát ezt így nem jelentették be, csak azt, hogy 6495 új fertőzöttet regisztráltak, ami rekord amúgy. Azt soha nem közlik külön, hogy hány tesztet végeztek az elmúlt 24 órában. Csak van egy tábla, amit naponta lecserélnek, és azon szerepel, hogy összesen eddig hány mintát vettek.

Szinte minden országban van külön statisztika az elvégzett tesztek számáról. Nálunk ezt a szívességet nem teszi meg a kormányzati honlap, akit érdekel, vezessen magának külön táblázatot, az összes mintavétel számát vonja ki az előző napi, addigra már eltüntetett táblán szereplő összemintavételi számból.

Miután ezt mi is megtesszük naponta, ahogy a jelek szerint egyébként sok olvasónk is, reggelre némi számolgatás után kijött a meglepő 6098-as mintavételi szám.

Igen, logikus lenne, hogy az új fertőzöttek száma és a mintavételek száma között nincs semmilyen összefüggés, ezért is fordulhat elő, hogy 6098 tesztek végeztek, de 6495 fertőzöttet találtak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.