2020. november 5., csütörtök

A SEMMITMONDÁS MELLETT A SEMMIT SE CSINÁLÁST IS BEVETETTE A KORMÁNY A KORONAVÍRUS ELLEN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.11.05.


Ismét a szómágiát veti be a kormány a koronavírus ellen, noha egyértelmű, hogy a keményen hangzó, ám tartalmában üres intézkedésekkel nem lehet legyőzni a járványt. A rendkívüli jogrend bevezetésétől inkább pszichikai, mint gyakorlati előnyöket remélhet a kormány, vagyis a lakosság egy részét megnyugtatja, hogy a kormány beavatkozik, ám ezek az intézkedések szinte semmi hatással nem lesznek a járvány terjedésére. Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy szigorú intézkedések nélkül, csak a legalapvetőbb biztonsági előírások betartatásával küzdjön meg az ország a kórral.

Elvileg Ausztriát tekinti kísérleti labornak Orbán Viktor, ám amikor a sógorok bekeményítettek, a magyar miniszterelnök már nem követte szolgai módon a szomszédok védekezési stratégiáját. A hangzatos nevet viselő rendkívüli jogrend bevezetése inkább csak azt akarja jelezni, hogy a magyar kormány se ül ölbe tett kézzel, és érdemben reagál az egyre rosszabbul alakuló statisztikákra.

Ha azonban alaposan megvizsgáljuk ezeket a rendelkezéseket, szinte semmi olyan elemet nem találunk bennük, melyek közvetlenül hatnának a járvány terjedésére. Az például, hogy a rendezvényeken csak minden harmadik székre lehet ülni, vagy, éjfél és hajnali 5 óra között kijárási tilalmat vezetnek be, inkább a vicc kategóriájába tartozó intézkedések, minthogy azt feltételezzük, ezek bármilyen hatással lesznek a kór elleni küzdelemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.