2020. november 11., szerda

AKI ANYA, AZ CSAK NŐ LEHET, AKI APA, AZ CSAK FÉRFI, A KRUMPLI MEG KRUMPLI, DE ETTŐL ORBÁN MÉG NEM LETT KERESZTÉNY

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2020.11.11.


Tolvajt se teremtett Isten, aztán mégis lett - Az állatokat sem azért teremtette az Isten, hogy megegyék - Aztán mégis megengedte.


Ne menjünk el szótlanul a kultúrharc lényeges eleme mellett, mert a keresztényfasiszták szerint ettől keresztény a keresztény. Az Alaptörvény módosításába beírják, hogy “Az anya nő, az apa férfi”. Ezért szavaznak keresztények tízmilliói az egész világon fasiszta szörnyetegekre, mint Trump, Orbán és társaik. Ilyen szimbolikus cselekedetekkel védik az ún. “keresztény értékeket”. Az egésznek semmi értelme és jelentősége nincs, legfeljebb az örökbefogadás szempontjából, ha az örökbefogadáshoz előírják, hogy ahhoz kell egy anya és egy apa, és akkor azok nem lehetnek azonos nemű párok. Ez állítólag keresztény érték, és aki ilyen törvényt hoz azok nyomására, akik aztán a híveik szavazatát megszerzik nekik cserébe, állítólag ettől “keresztény”.

Hála Istennek nem nekünk kell eldönteni, hogy ki üdvözül, és ki nem, ki keresztény, és ki nem, de annyit megállapíthatunk, hogy a Biblia szerint nem az a keresztény, aki korlátozza embertársai jogait, hanem az, aki hisz Isten jóságában és szeretetében, hogy az kifizette az emberek helyett a bűneik árát, és megváltotta őket a pokoltól. Az Isten jósága, ami megtérésre indít, az isteni szeretet elfogadása, ami megváltoztatja az embert. Jézus szerint pedig a gyümölcséről lehet megismerni a fát, méghozzá a Szentlélek gyümölcseiről, amelyek egy ember életén látszanak. Ezek között nem szerepel az, hogy megakadályozta a “buzik házasságát és örökbefogadását”, ahogy ők szeretik mondani.

Ezért ettől még se Orbán Viktor, se a rendszere, se azok az egyházi emberek, akik ezt követelik, nem lesznek keresztények. Ami nem olyan jó hír, mert sokkal jobb lenne, ha azok lennének, és nem szenvednénk tőlük. Keresztény értéknek a Szentlélek gyümölcseit nevezhetjük, amelyeket a megváltott és Isten szeretetéből részesült ember terem meg. A Szentlélek gyümölcsei ezek: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Ezek a keresztény értékek, ezek a krisztusi természet megnyilvánulásai. Ha majd valaki lát ezek közül egyet is Orbánon és az embertársaik ellen gyűlölködő keresztényfasisztákon, akkor szóljon.

Ezek gyümölcsök, amelyek maguktól teremnek. Magától terem a föld, maga sem tudja miképpen. Ezt nem lehet kiizzadni, erőfeszítésekkel elérni. Nem lehet nevelés által megszerezni, mert a fának a magától termő gyümölcsei, amelyek az emberi szívbe hullott magból, az Isten Igéjéből származnak. Ezért nem lehet kereszténnyé tenni senkit, sem nevelés, sem iskola, sem “keresztény állam”, sem alaptörvény által. Az erkölcsösnek mondott élet sem keresztény érték, mert nem keresztény embereknek is vannak erkölcseik, sokszor még jobbak. Más vallásúak sokszor erkölcsösebbek, mint a keresztények. A bibliai értelemben vett igaz ember nem az erőfeszítések által lesz, hanem ingyen ajándék. Előbb lesz valaki igaz, mint ahogyan a cselekedetei igazakká válnának. Mégis igaz ember, mert az engesztelő áldozat eltörölte a múltbeli, a jelenbeli és a jövőbeli bűneit is.

A keresztényi értelemben vett igaz és erkölcsös élet a Szentlélek gyümölcseiből fakad. Akiben megjelennek a Szentlélek gyümölcsei, a szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség, az nem vétkezik. Ez a gyökere a krisztusi jellemnek, a krisztusi életnek, a keresztény lelkületnek. Nem az alaptörvény, a melegek üldözése, diszkriminilása. Szeretnénk helyesbíteni keresztényfasiszta testvéreink definícióját: keresztény nem az, aki nem homoszexuális, hanem az, aki elfogadta a tökéletes engesztelő áldozatot, az engesztelő áldozatban kifejeződő szeretetet, és megtermi a Szentlélek gyümölcseit. A “keresztény értékek” ezért mindig az emberben vannak, soha nem az államban, az ország és a nemzet egészében. Attól, hogy Magyarországon nem házasodhatnak és nem fogadhatnak örökbe gyerekeket a melegek, attól az még nem keresztény ország.

Egy korrupt ország tolvaj miniszterelnöke, aki két lábbal tapossa az emberek velük született jogait, a polgári jogaikat, az emberi méltóságukat, még nem lesz keresztény attól, hogy a homoszexuálisok jogait korlátozza. Lehet boldog tőle az ujjal mutogató heteroszexuális, aki attól igazul meg, hogy ő nem homoszexuális. Megfeledkezve arról, hogy ha bármilyen jogát korlátozni lehetne azon az alapon, hogy lop, csal, hazudik, paráználkodik, gyűlöl, stb., emiatt nem nősülhet, nem fogadhat örökbe gyereket, nem gyakorolhatja ugyanazokat a jogokat, mint más embertársai, akkor vajon mi lenne? Akkor is éljenezne? S mi a különbség?

Mi lenne, ha Jézus Krisztus megjelenne a parlamentben, amikor megszavazzák az alaptörvény módosítását, s táblára írná, mint Hadházy Ákos a törvényt megszavazók bűneit, hogy harcoljon egy kicsit ő is a “keresztény értékekért”? Mert ha a homoszexualitás bűn, amit állami erővel korlátozni kell, és ha a melegek nem jogosultak arra, mint embertársaik, akkor a törvényt megszavazó keresztényfasiszta testvéreink bűnei is bűnök, amelyekre éppen ilyen jogfosztást lehetne alapítani. Mert ha a homoszexualitás nem bűncselekmény, akkor milyen alapon korlátozzák? Akkor tessék igazi nyílt fasisztának lenni, és bűncselekménnyé nyilvánítani a homoszexualitást, bebörtönözni az elkövetőket. De az nem megy, hogy a homoszexualitás nem bűncselekmény, hanem csupán a keresztény egyházak egy része (!) által elítélt erkölcsi bűn, és annak jogi szankciói vannak. Milyen alapon? Itt keverednek a kategóriák, “testvérek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.