2020. november 4., szerda

CINIKUS VÁLASSZAL INDOKOLTA A MINISZTÉRIUM, MIÉRT NEM KAPNAK A SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN DOLGOZÓK PLUSZJUTTATÁST

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2020.11.04.


„Mikor kaphatják meg a szociális ágazatban dolgozók a lelkiismeretes munkájuk után járó méltó elismerést?” – tette fel az írásbeli kérdést Rig Lajos (Jobbik) országgyűlési képviselő Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének.

Rig felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány első hulláma idején a kormány azzal kampányolt, hogy a nehéz időkben 500 ezer forintos egyszeri pluszjuttatással honorálta az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit (bár utóbb kiderült, hogy nem mindenkiét – ami meglehetősen sok feszültséget szült).

Az egyszeri juttatásból fájóan kimaradtak a szociális ágazatban dolgozók, akik ugyancsak erejükön felül teljesítettek, és teljesítenek a mai napig. Ennél is nagyobb probléma, hogy az ágazatban dolgozók bérhelyzetének rendezése hosszú ideje késik:

közel 80 százalékuk mindössze a garantált bérminimumot kapja (ez 2019-ben bruttó 195 ezer forint volt, 2020-ban pedig bruttó 211 ezer forint)
.

Nem véletlen, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) október 27-én online sztrájkba kezdett szociális ágazat dolgozóinak 500 ezer forintos pluszjuttatásáért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.