2020. november 10., kedd

ÉDESJÓISTENEM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.11.10.


Azt hiszem, ideje csomagolni, és elhúzni innen a bánatos francba. Lehetőleg egy távoli szigetre, bár egy távoli bolygó biztonságosabb lenne. Vagy egy távoli galaxis.

Képzeljük el a szituációt: egy ország miniszterelnöke – mely országban tegnap több mint négyezer igazolt új fertőzött lett, bővel száz fölötti a halottak száma, egy csomó ember van nyomorult, kilátástalan helyzetben és senki nem tudja, holnap mire számíthat, mi jut eszébe a kormánynak – kedélyesen csacsog valakivel. Nem tudjuk kivel, a propagandavideóból nem derül ki, nem is érdekes. Valakivel. Hogy mert a kutyák ugye, este nyolc után is szarnának. Ezért az ország miniszterelnöke, aki szóba nem áll, de legalább ívesen tesz a szakszervezetekre, a szociális dolgozókra, az egészségügy nyomorára, a felsőoktatás követeléseire, szolgálatkészen előránt egy cerkát és egy A 4-es lapot. És írja engedelmesen: hány kutya van? Másfél millió? És azok kapjanak felmentést a kijárási tilalom alól? Jó.

És kész, leírta cetlire, eldöntötte, rábólintott, elfogadta. Mert ez az ő feladata. Ez is. A nép fia! A mi miniszterelnökünk! Akinek első az ő népe, aki ott van a gáton, figyel és teszi, amit a nép kér.

Beszarok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.