2020. november 24., kedd

ELADTÁK AZ INDEXET, TÁVOZIK A FŐSZERKESZTŐ

TELEX
Szerző: BOLCSÓ DÁNIEL
2020.11.23.



Az Indamedia Network Zrt. megveszi az Index.hu-t kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódik az Indamedia-csoportba – írja a Kreatív az Indamedia közleménye alapján.

A változások részeként

távozik Szombathy Pál főszerkesztő-vezérigazgató és Sztankóczy András vezető szerkesztő is, a közlemény szerint közös megegyezéssel.

A cég kinevezett vezérigazgatója az a Starcz Ákos lesz, aki az Indamedia-csoporthoz tartozó Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa. Utóbbi ügynökség múlt héten olvadt be az Indamediába, Starcz ekkor az igazgatóságba is bekerült. Szombathy másik megüresedett pozíciója azonban egyelőre betöltetlen marad, azaz az Index.hu nem kap új főszerkesztőt.

Az Indamedia közleménye szerint azért vették meg a lapot a Magyar Fejlődésért Alapítványtól, mert az új tulajdonos “kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.