2020. november 16., hétfő

ELJÖTT AZ IGAZSÁG PILLANATA ORBÁN SZÁMÁRA IS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.11.16.


A jelek szerint, most érkezhetett el Orbán Viktor számára az igazság pillanata: őt eddig nem valós, hanem illuzórikus körülményekről tájékoztathatták, s ma reggel, az operatív törzs ülésén szembesülhetett azzal, hogy átverték. Ezután állt ki a nyilvánosság elé és közölte, hogy az országban összesen 1634 intenzív ágy van – szemben a korábban emlegetett négyezerrel. Azaz beigazolódott, hogy a kormányoldal által a „libernyák” ellenzék hazugságaként aposztrofált állítások tényszerűek: Magyarországon egyszerűen nincs szabad kórházi ágy és kapacitás. Orbánnak szembesülnie kellett azzal, hogy ez a helyzet már az ő köreit is fenyegeti, s az ő szavazói is belehalhatnak. Nem feltétlenül koronavírusba, ugyanis az összes rendelkezésre álló aktív felnőtt kórházi ágy 98 százalékát lefoglalták a Covid miatt, s csak két százalékára fogadhatnak más betegeket. Mindezt Falus Ferenc, korábbi országos tiszti főorvos mondta a Hírklikknek, számokkal igazolva a véleményét.


„Péntekről hétfőre drámaian lecsökkentek a kormányoldal által közölt kórházi ágyszámok, ami azt mutatja, hogy most szembesíthették Orbán Viktort a tanácsadói a valós helyzettel, a tényleges számokkal” – mondta portálunk megkeresésére Falus Ferenc.

Kásler Miklós a Magyar Hírlapnak adott interjújában pénteken ugyanis még arról beszélt, hogy „Felelősséggel azt tudjuk mondani, hogy a mostani számítások szerint, körülbelül december 6-10. közötti időszakig jelentősen növekedni fog a fertőzöttek száma. Összesen 26-28 ezer kórházi, infektológiai ágyra lehet szükség, és körülbelül 4500 intenzív ágyra. Ezt ebben az időszakban a magyar egészségügy tudja biztosítani... Az összes NEAK-finanszírozott ágyaik 40 százalékáig. Ennyit kell előkészíteni arra, hogy tudják fogadni a betegeket, míg az összes ágy hét százalékát kell intenzív ellátáshoz előkészíteni, ahol ha szükséges, lélegeztetést is biztosítani kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.