2020. november 16., hétfő

EURÓPA, ÍGY JÁRTÁL! – DÉSI JÁNOS JEGYZETE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: DÉSI JÁNOS
2020.11.16.


Ma Magyarország egy újabb nagy lépéssel távoldott el a művelt és demokratikus világtól, az Európai Uniótól, és szépen ballagunk vissza a nagy sötétségbe.


Az uniós pénz akkor jó, ha el lehet lopni. Ha diktatúrácskát lehet finanszírozni a mamlasz demokraták pénzéből. Na ez az igazi öröm. Igaz, ehhez kellenek azok a mamlaszok is.

Magyarország kis diktátora írásba adta, hogy az ország nem jogállam, és ami ellen teljes erőbedobással küzdeni kell, az éppen az, ha valamiféle jogokat – pif, micsoda szó ez már – számon akarnak kérni rajta.

Igaz ugyan, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot enyhíteni kész csomagot kellett ezért most átmenetileg elsüllyeszteni, de ha arról van szó, hogy az úgynevezett Mészáros Lőrinc sok-sok pénzt emelhessen ki a közösből; ha arról van szó, hogy a választójogi törvény átírásaival lehetetlenné kell tenni az ellenzéket; ha arról van szó, hogy a bíróságokat is végre a pártállami uralom alá kell hajtani; ha arról van szó, hogy az állami propagandatévén szélsőjobber szellemi verőlegények garázdálkodjanak a szélsőjobb, homofób, rasszista közönség legnagyobb örömére – nos, akkor semmi nem drága. Ja, Európa, így jártál. Most lehet törni a fejeket, hogy mégis, hogy legyen. Eddig sosem merted megfékezni a kis diktátort – hát az vérszemet kapott, mert a diktátorocskák már csak ilyen vérszemesek.

Ma Magyarország egy újabb nagy lépéssel távolodott el a művelt és demokratikus világtól, az Európai Uniótól és szépen ballagunk vissza a nagy sötétségbe.

Ahol ugyan alkotmányba iktatják a keresztény nevelést, de az óvodákban megpróbálják betiltani az angol nyelv használatát – nehogy már megtanuljon az a büdös kölyök egy nagy nyelvet és lelépjen innen, amint csak lehet. És ha külföldi a szülő, akkor vegye tudomásul, hogy Magyarország a magyaroké, és kész. Továbbá a nő nő és a férfi férfi, a lopás az lopás, és akinek ez nem tetszik, az megjárja. Ja, és majd a felsőbbség megmondja, ki kibe lehet szerelmes.

Nekünk, aki évek óta figyeljük, mi történik itt, nem meglepetés a dolog. Látjuk, ahogy szépen mindent tönkretesz maga körül ez az ember az alacsony színvonalú nyaloncaival körülvéve.

Az unió vezetői nem látták? Ó, dehogynem. Csak egyszerűbb volt úgy tenni, mintha nem kellene ezzel semmit sem csinálni. Hát most tessék, lehet fejet vakargatni.

Miközben az egészségügy lassan felmondja a szolgálatot, a gazdasági válság miatt reménytelen anyagi helyzetbe kerülőknek coki van, és most már nem csak itt, de a kis diktátor Európa-szerte kiosztott egy tockost. Majd megtanulják, hogy működik egy kemény magyar legény.

Szerencsére most nem lehet utazni, ezért a határon átkelve nem kell szégyenkezve letagadni, hogy Magyarországról jöttünk, és nem kell magyarázgatni, hogy azért nem mindenki zsebduce, aki onnan jön.

Remek az a szélsőjobbról érkező szöveg, amely szerint a nyugat és a multik kifosztják ezt a szívcsakrás, táltosos, Szűz Mária Felcsúton, foci-minden-sarkon országot. Ezért nem lehet itt ezzel a jogállammal jönni. Mondja ezt annak a kormánynak a minisztere, amelyik gátlástalanul kiszolgálja a külföldi multikat, eltörölve a dolgozók jogainak egy jelentős részét, hogy ne okoskodhassanak, óriási támogatást adva a multinacionális cégeknek, legyen miből az Audinak Győrben jóáron területet venni a Borkai-csapattól, – persze egyet-egyet azért megpróbál lemészárolni és kifosztani a nagyokból is, de így jár az, aki diktátorokkal üzletel.

A jó hír? Egy felmérés szerint az egyesült ellenzéknek ma nagyobb a támogatottsága, mint a diktatúra pártjának. Kezdetnek ez nem is rossz. Ha az ellenzék végre-végre tényleg föltámadna, akkor fogunk mi még nagyokat kacagni ezen a nagy nadrágban járó kisemberen.

Addig is, MTK: maszk, távolságtartás, kézmosás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.