2020. november 13., péntek

EZ VAJON MÁR AZ UTOLSÓ CSEPP ABBAN A BIZONYOS POHÁRBAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.11.12.


A migránstévé lebukott. Nem először, és bizonyára nem is utoljára, mégis érdemes beszámolni a Szabad Európa legfrissebb anyagáról, ahol egy értekezletről kiszivárgott felvétellel mutatják be azt, hogy minden, amit az ellenzéki és független újságírók gondoltak a csatornával kapcsolatban, igaz. Persze ezen bizonyíték nélkül is teljesen egyértelmű volt, azonban ezek után már lesz mit mutogatni a Fideszhez hű szavazóknak is, hiszen nehéz vitatkozni azzal, mikor egy szerkesztő maga mondja el, mi is az elvárt a migránstévénél. Persze a Fidesz hívekkel nem lehet vitatkozni, hiszen pont azért hívei ők az állampártnak, mert nem szeretnek gondolkozni, és nem szeretnek érvelni sem, azt szeretik, ha valaki megmondja nekik, hogy mit és hogyan gondoljanak a világról. Gyurcsány és az EU rossz, Orbán és kormánya pedig a haza és az európai kereszténység megmentője. Ezt megkérdőjelezni minimum egyenlő a hazaárulással.

Sokan kételkedtek abban, hogy a Szabad Európa újraindítása valódi változást hozhat a magyar sajtópiacon, azonban az ilyen és ehhez hasonló feltáró cikkekkel úgy hiszem, hogy elhallgattathatják ezeket a kételkedőket. Ilyen kiszivárgott felvételt eddig egyetlen hazai sajtóorgánum sem tudott felmutatni, ami azért minimum érdekes. Mert valahogy nem hiszem, hogy a forrás őket nem kereste volna meg. A Szabad Európa létezéséről ugyan sokan tudnak, olvasottsága mégsem közelíti meg a hazai vezető lapok olvasottságát, már csak ezért sem hiszem, hogy ők lettek volna az elsők, akiket a forrás megkeresett. Akkor viszont miért nem hozta le más? Ez egy olyan nyitott kérdés, ami már egyébként korábban is felmerült például az Index kapcsán, ami egy-egy hír megjelenését követően a legtöbb alkalommal lehozott egy olyan cikket, amiben elmondták, hogy a kapcsolataiknak hála ők is tudtak erről. Azt viszont soha nem magyarázták el, hogy akkor mégis miért maradtak csöndben.

De lépjünk is ezen túl, hiszen nem ez a történet legérdekesebb és legfontosabb része. A hangfelvételen elhangzik mindaz, amivel a migránstévét már évek óta vádolja – nem alaptalanul – a független sajtó és az ellenzék egésze. Elhangzik az, hogy miként kell a híreket megírni és hogyan kell az emberekkel elhitetni, hogy a menekültek mindannyiunk életére törnek, hogy az ellenzék az ország vesztét szeretné, és hogy a Fidesznél egyszerűen nem létezik jobb opció ebben az országban. Ami az M1-nél történt az utóbbi években, az színtiszta agymosás volt. Ez nem változott azóta sem, és vélhetően a jövőben sem fog, hiszen Orbán hatalmához egyszerűen elengedhetetlen az, hogy a migránstévén keresztül eljuttathassa üzenetét azokhoz, akik nem hajlandóak gondolkodni. Legalább 1 millió szavazóját érheti el Orbán az M1-en keresztül, amiről egészen biztosan nem lenne hajlandó lemondani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.