2020. november 2., hétfő

FOGY AZ IDŐ

FACEBOOK
Szerző: KARÁCSONY GERGELY
2020.11.02.


Fogy az idő. A piaci árnál olcsóbban foghatna Budapest zöld járműfejlesztésbe. Közel 70 milliárd forintos fejlesztésről beszélünk. Azonban közeleg a határidő, a lehetőséggel november végéig élhetünk. A jogszabályok alapján kormányzati jóváhagyásra van szükségünk az Európai Beruházási Bankkal kötött megállapodáshoz. A kormány ezt nem akarja megadni. Fürjes államtitkár mellébeszél, Vitézy Dávid és Gulyás miniszter hallgat.

A közel 70 milliárd forintos fejlesztésből 36 milliárd forintért vennénk új, alacsonypadlós, légkondicionált villamosokat. 21. századi villamosok érkeznének Angyalföldre és Újpestre a 14-es vonalon, Újpalotára a 69-es vonalon, Kőbányára a 28-as vonalon, Józsefvárosba és Ferencvárosba a 24-es villamoson, Kispestre a 42-es villamoson, Pesterzsébetre a 52-es és az 51-es villamoson és Újbudára a 41-es villamoson. Csak a villamos projekt 1 millió 300 ezer ember közlekedését segítené közvetlenül az érintett kerületekben.

Budapest egyik legfontosabb fejlesztése lenne ez a zöld járműbeszerzés. Egy aláírás semmi más, ennyi kell a kormánytól. Ez a fejlesztés nem a kormányról, nem az ellenzékről, hanem a fővárosiakról kellene, hogy szóljon. Ha mind a budapestiek érdekét szolgáljuk, akkor mire várunk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.