2020. november 30., hétfő

HEISLER ANDRÁS: BIZTOS, HOGY ORBÁN VIKTORT FÉLRETÁJÉKOZTATTÁK

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2020.11.30.


Az egyik legfontosabb tétel a Mazsihisz vezetése számára, hogy a szervezetet távol kell tartani a pártpolitikától – állítja a hitközség elnöke. Heisler András az elmúlt hónapokban mégis szinte naponta kapott gyomrosokat a kormánysajtótól. Az elnök szerint egy kisebb csoport akarta elfoglalni a fontosabb pozíciókat, amelynek tagjai azt gondolják, akkor jár jól a hitközség, ha közelebb pozicionálják a kormányhoz. Az ellentéteknek is van azonban egy határa: Demeter Szilárd publicisztikája egy oldalra sorolta a zsidó szervezeteket.


Szigorú és alapos átvizsgálás kísérte a belépésünket a Mazsihisz épületébe. A bécsi terrortámadás miatt erősítették meg ennyire a védelmet?

A bécsi eseményeket követően magasabb biztonsági szintre emeltük a Dohány utcai zsinagóga és környéke védelmét, intézményeink biztonsági felügyeletét, ilyenkor még az itt dogozókkal sem tesznek kivételt, mindenkit átvizsgálnak. Éjjel kaptam értesítést a Mazsihisz biztonsági főnökétől a bécsi zsinagóga mellett történt lövöldözésről. Azonnal megkaptuk az információkat az Európai Zsidó Kongresszus biztonsági rendszerén keresztül is. Európában a zsidó közösségek között kiépült egy biztonsági háló. Minden közösség működtet saját szolgálatot, nálunk is van ilyen. Ők tudják, mik a szabályok, mi a protokoll, és egy ilyen terrorcselekmény után mennyi ideig kell fenntartani a magasabb ellenőrzési szintet. Azonnal felvettük a kapcsolatot a BRFK-val és az illetékes rendvédelmi szervekkel, példás gyorsasággal intézkedtek intézményeink védelmének megerősítéséről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.