2020. november 3., kedd

KORMÁNYPROGRAM: LECSAPNI MINDEN ADÓDÓ LEHETŐSÉGRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.11.03.


Napsugaras szép reggelt! Végre megint ül az országnak házában a sok végtelen bölcsességű ember, szerintem meg leszünk mentve. Már megint. Akit érdekel, az ma – ismét – megtudhatta, hogy a zellenzékre nem lehet számítani, mert most sem szavazták meg a fasztuggyamit. Ezen, ahogy eddig, most sem múlik a világon semmi, ahogy azon sem, ha megszavazzák. Meg azon sem, ha beterjesztenek valamit, és azon sem, ha nem terjesztenek be semmit. Többnyire csak azzal lehet felizgatni az egypárti kormányt, ha valaki táblát lenget, netán krumplit visz a főzseninek. Mással tuti nem. Most éppen azzal gátolta a zellenzék a vírus elleni védekezést, hogy nem szavazták meg a maszkviselési szabályok szigorítását. Magyarul a kormány járvány elleni harca a következő lépésekből áll: először megszavazták, hogy maszkot kell hordani. Másodszor megszavazták, hogy mostmár tényleg maszkot kell hordani, különben megbüntet a rendőr.

Énszerintem a vírus bokáig összefossa magát ijedtében. Muszáj is lesz neki, mert azt mondta Dömötör Csaba, hogy a vírus elleni védekezés sikerességén múlik a 2022-es választás eredménye. Hát, ha ez nem lesz sikeres, akkor egyáltalán semmi. Azt is mondta ez a nagyszerű ember, hogy Gyurcsány félelemben tartja a baloldali pártokat, és ha ők (az ellenzéki koalíció) győzne a parlamenti választásokon, akkor a múltat indítanák újra, de ők (a Fidesz) a jövőt választanák.

Biztosan megint én vagyok a nemnormális, de nekem sehogy nem áll össze ezzel a frissen felfedezett haladó szellemmel a majdnem kötelező misejárás, a célbalövészet az iskolákban és a veszett keresztes háború, amit már egy ideje folytat a kormány. Ja tényleg! Az egypártrendszer sem fér bele nekem. A kormány úgy is küzd a vírus ellen, hogy újabb kórházakat vonnak be a védekezésbe. Meg ide-oda vezénylik az orvosokat és az ápolókat. Most Gulyás Gergely azt mondta az Inforádióban, hogy kedden vagy szerdán a kormányülésen szigorításokról dönthetnek, de többet nem árult (mert vagy nem tudott vagy nem volt neki szabad) el. Ez mi? Attól függ a döntés, hogy Orbán mit álmodott? Mindig az idegállapota szerint születik valamilyen döntés? Ott, helyben? Órák alatt? Miért nem tudunk semmit arról, hogy mik a tervek, mikor mi várható, mi az A, B. C terv? Mert nincs ilyen? Vagy csak nem tartozik ránk? Nekünk kuss legyen, és alkalmazkodjunk, azt sem tudjuk, mihez? Hogy a francban lehet így bánni tízmillió emberrel? Hogy lehet ennyire lenézni, semmibe venni egy egész országot? Hogy lehet így bizalmat, együttműködést várni?

Meg majd ingyenes lesz a vakcina. És majd ők kitalálják, ki és mikor férhet hozzá. Milyen vakcina? Orosz? Kínai? Mi van, ha én nem szeretnék orosz vakcinát? Válogathatok? Vagy majd azt is Orbán Viktor fogja eldönteni, mivel oltanak az orvosok és kit? Mint az influenza oltással, amire rátette a kormány a kezét, és most annyi sincs az orvosoknál, amennyi tavaly volt? Gyógyszertárban pedig nem is kapható, pedig van, aki meg tudná és meg is szeretné vásárolni, de nem jut hozzá. A kérdés most is az, hová lettek az oltások? Ha 100 ezerrel több vakcina volt, mint tavaly (és tavaly csak a felét használták fel), hol a francban van a többi? Hogy lehet, hogy a háziorvosok kevesebbet kaptak, mint tavaly?

Ezekre – és még igen sok kérdésre – előbb vagy utóbb válaszokat kell ám adni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.