2020. november 21., szombat

KUNCZE GÁBOR A PUDINGSZILÁRDSÁGÚ ALKOTMÁNYRÓL ÉS A FIDESZ BUKÁSÁRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.11.21.


„Az unió most bajban van, mert radikális megoldást is választhat – valószínűleg nem fog –, de inkább keres valamilyen kompromisszumot. Ám ezek a kompromisszumok rosszak szoktak lenni, felpuhítják a saját feltétel-rendszerüket, ugyanakkor Orbán Viktor számára lehetővé teszik, hogy itthon újra átvonuljon a diadalív alatt. Amit egyébként maga ácsolt magának” – így nyilatkozott Kuncze Gábor, hajdani belügyminiszter, pártelnök a Hírklikknek. Azt is elmondta, hogy Orbán az elmúlt tíz évben egyáltalán nem kormányozott, csak a kommunikációra figyelt, de ha 2022-ben lesz megfelelő kínálata az ellenzéknek, akkor a Fidesz elnöke megbukik.


Túl van a Covid-fertőzésen?

– Már itthon vagyok.

Akkor beszélhetünk a politikáról, ugye?

– Persze.

Egyre többen hangoztatják – például Lendvai Ildikó is –, hogy elérkezett az idő az ellenzék számára, hogy otthagyja a parlamentet. Ön mit gondol erről?

– Ez egy régi vita és én mindig azok pártján álltam, akik szerint nem szabad otthagyni a parlamentet. Természetesen értem azoknak az érveit is, akik másként gondolják, de muszáj figyelembe venni, hogy az Országgyűlés még mindig viszonylag sok lehetőséget kínál az ellenzék számára. Persze, bizonyos esetekben, helyzetekben, az ellenzéknek nyomatékosan jeleznie kellene, hogy mi az, amiben nem hajlandó részt venni. Teljes mértékben egyetértettem azzal, hogy otthagyták a házbizottság üléseit, mégpedig Kövér László bárdolatlan megjegyzése miatt. Azzal is egyetértek, ha időnként kivonulnak, ugyanakkor ne feledjük el azokat a lehetőségeket, amelyeket egy-egy ülésnap biztosít számukra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.