2020. november 8., vasárnap

MÉSZÁROS VEJE DOLGOZHAT A SZOMBATHELY-KŐSZEG VASÚTVONALON, MAKÓ POLGÁRMESTERE KÖLTEKEZIK

ÁTLÁTSZÓ /ORSZÁGSZERTE 
VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2020.11.08.


Nyugat.hu: Mészáros Lőrinc vejének cége újítja fel a Szombathely-Kőszeg vasútvonalat is


A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. közleményben tudatta, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás, amely alapján tizenöt hónap alatt valósulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal korszerűsítése. A munkálatokat Mészáros Ágnes férjének cége, a Homlok Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végezheti el. A beruházást európai uniós alapokból finanszírozzák 2,4 milliárd forintért.

Debreciner.hu: Továbbra sincs börtönben Balmazújváros 2018-ban jogerősen elítélt volt polgármestere

Tiba István fideszes országgyűlési képviselő bizalmasát hivatali vesztegetés elfogadása miatt ítélték 5 év letöltendő szabadságvesztésre. Veres Margit kegyelmi kérvényéről még mindig nem döntött Áder János. A polgármester ügyéről az Átlátszó is írt 2018-ban.

Makói Csípős.hu: A tavaszi veszélyhelyzet óta legalább 388 ezer forintért hirdetett a Facebookon Farkas Éva

A portál Makó polgármesterének költéseit nézte át a Facebook nyilvános Hirdetéskezelőjében. Ebből kiderült, hogy a legnagyobb tétel (50 ezer forint) egy Délmagyarországos interjú facebookos bejegyzése volt, de legalább 30 ezer forintba került az is, hogy a lánya születésnapját hirdette.

Borsod24.hu: Semmitől nem véd meg, de a kormány újabb százmilliókat von el kötelezően Miskolc költségvetéséből

A díjmentes parkolás miatt a parkoltatással foglalkozó cég több mint 50 millió forintos költsége mellett Miskolc városának 200 millió forintot meghaladó bevételkiesése keletkezett április és július között. Most újra elrendelte a kormány a parkolás ingyenessé tételét, ami újabb veszteséggel jár. A döntéssel a kerékpárosokat, gyalogosokat képviselő civilek sem maradéktalanul elégedettek.

Balatontipp.hu: Badacsony – Akár helikopter hangár is épülhetne Rákay Philip védett villája alá

Egy időben Tiborcz István, illetve cége, a BDPST is birtokolta Ranolder János egykori veszprémi püspök 156 éve épített nyaralóját, majd idén áprilisban Rákay Philip érdekeltségébe került. Rákay most azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy két ponton módosítsák a Helyi Építési Szabályzatnak (HÉSZ) azt a részét, ami a villára, illetve annak telkére vonatkozik. Rákay szerint erre azért van szükség, hogy a támfalrendszer belsejét ne földdel kelljen visszatölteni, hanem elhelyezhessék benne az épület egykori kiszolgáló funkcióit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.