2020. november 7., szombat

MOST MÁR BIZTOSAN BIDEN NYERI A VÁLASZTÁST, TRUMPNAK MENNIE KELL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.11.07.


A szavazatok összeszámlálásának vége előtt Joe Biden vezet négy csatatér államban, és már biztosra vehető, hogy ő lesz az Egyesült Államok törvényesen megválasztott következő elnöke. Vezet Nevadában és Arizonában, megfordult az eredmény Georgiában és Pennsylvániában is, ahol hatalmas hátrányt dolgozott le, mert először a személyesen leadott szavazatokat számlálták össze, amivel Trump biztatására elsősorban a republikánusok éltek, s a legvégén került sor a levélszavazatok összeszámlálására, amelyben megjelentek a Bident támogató szavazók voksai. A tendencia alapján kizártnak mondható, hogy az eredmény megforduljon, és bár egyes államokban kis különbséggel nyerhet, összességében Biden nagy fölénnyel nyeri a választást. Soha ennyien még nem szavaztak amerikai elnökre, amiben megnyilvánul a Trump elleni közutálat, hogy Amerika nagyobb része meg akar szabadulni tőle.

Az amerikai gyakorlat szerint ilyen állásnál a vesztes fél már elismeri a versségét és gratulál a győztesnek, de Trump soha semmit nem tisztelt és nem tartott be az amerikai demokrácia írott és íratlan szabályaiból. A választás eredményét sem fogadja el, és minden bizonyíték nélkül emleget csalást. Azzal próbálja felülírni 160 millió amerikai akaratát, hogy az általa kultúrharcosokkal feldúsított republikánus többségű legfelsőbb bíróság a jogtól, a tényektől és az igazságtól neki kedvező elfogult elvi döntést hoz, amivel negligálhatják sok millió ember szavazatát. Mindent elmond, hogy Trump a szavazatszámlálás leállítását követelte ott, ahol a szavazatok számlálása Bidennek kedvezett, s a “minden szavazatot meg kell számolni” elvet hirdette ott, ahol az neki kedvezett. Mint az óvodában a gyerekek.

Trump nem hajlandó elhagyni a Fehér Házat, és ha sikertelenek lesznek a választási eredmény felülírására irányuló kísérletek, nem tudjuk, hogyan lehet majd távozásra bírni, hogy csomagolja össze a holmiját, és költözzön vissza New Yorkba, ahol mindennél nagyobb közutálat övezi, mert ott ismerik a legjobban, és New York az ország legszínesebb, ezért legtoleránsabb városa. Nem lehet tudni, hogyan lehet majd elérni, hogy menjen ki az ajtón, de az beláthatatlan következményekkel járna, ha a legfelsőbb bíróságon egy szektás vallási fanatikus nővel kialakított többséggel a fundamentalista, szélsőjobboldali vallásos irányzat dönthetne az amerikai nép akaratával szemben. Méghozzá úgy, hogy nem történt egyetlen bizonyított csalás sem, csupán utólag törvénytelenné nyilvánítanának egy olyan szavazási lehetőséget, amely a szavazáskor törvényes volt és a szavazókat is – mindkét párt tudtával és beleegyezésével – így tájékoztatták. Csak azért, mert a győztes támogatói a levélszavazást vették igénybe többségükben. Mindez súlyos beavatkozás lenne Pennsylvánia állam jogaiba is, amely kétszáz éve meghatározza más államokhoz hasonlóan a saját szabályait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.