2020. november 5., csütörtök

"NA, EZ AZ ASZTAL IS KIESETT" – TERJED A VÍRUS A TANÁROK KÖZÖTT, DE A VÉDELMÜK NEM GARANTÁLT

HVG / ITTHON
Szerző: BALLAI VINCE, KACSKOVICS MIHÁLY BÉLA
2020.11.05.


Bár a minisztérium szerint az iskolák esetében sikerült elkerülni, hogy fertőzési gócpontokká váljanak, ez nem tűnik elegendőnek ahhoz, hogy csökkentsék a tanárok veszélyeztetettségét. Miközben több koronavírusban elhunyt pedagógusról érkezett hír, a kormány nem mutat hajlandóságot, hogy nagyobb önállóságot adjon az iskoláknak arra, hogy szünettel, távoktatással vagy más tanrendet érintő módszerrel óvják meg saját pedagógusaikat.


Az új típusú koronavírus – bár fiatalabbak körében is okoz súlyos tüneteket –, legfőképp az idősebbeket és a krónikus betegeket veszélyezteti. Az elhunytak – akiknek száma csütörtök virradóra 2147-re nőtt – átlagéletkora több mint 76 év, túlnyomó többségüknek (94 százalékuknak) pedig volt valamilyen krónikus alapbetegsége.

A fertőzés veszélye különösen fenyegeti azokat, akik foglalkozásukból fakadóan sok más emberrel töltenek el hosszú időt egy légtérben, és főként azokat, akik olyan fiatalokkal töltik el ezt az időt, akik a fertőzést zömében tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészelik át, gyakran nem is sejtve, hogy vírushordozók. Vagyis a tanárok kimondottan veszélyeztett csoportba tartoznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.